Wales fik første VM-billet siden 1958

0

Det var Wales, der løb med VM-billetten, da de krydsede klinger med Ukraine. Waliserne vandt 1-0, trods flere store chancer til begge hold.

Wales havde søndag aften mulighed for at sikre sig landets første VM-billet i 64 år.

Ukraine var de første, der fik bolden i netmaskerne, men desværre for holdet blev målet annulleret.

Kampens dommer havde ikke givet lov til at tage det frispark, som Oleksandr Zinchenko valgte at tage hurtigt.

Wales var ikke synderligt toneangivende i første halvleg, men i det 34. minut fik de et frispark, som Gareth Bale skulle tage sig af.

Han afsluttede forbi muren og mod målet, hvor Andriy Yarmolenko endte med at sætte hovedet på og heade bolden forbi sin egen målmand Georgi Bushchan. 1-0 til Wales.

I det 39. minut skete der en kontroversiel hændelse. Andriy Yarmolenko blev nedlagt i Wales-feltet, da Joe Allen sparkede ham ned, efter at ukraineren havde prikket til bolden.

Dommerens fløjte forblev tavs. Derefter undersøgte VAR-rummet sagen, men de valgte ikke at dømme straffespark. Allen havde allerede et gult kort, så endnu et ved straffesparket ville have sendt ham meget tidligt i bad.

Der skete ikke mere nævneværdigt i første halvleg. I anden halvleg var Wales' Aaron Ramsey tæt på at fordoble føringen efter bare minutters spil.

Han brændte dog chancen, hvilket udløste en stor frustration for Gareth Bale, der havde fået øje på den løse bold.

Kort efter var det Ukraines tur i modsatte ende til at skabe en stor chance, som Roman Yaremchuk desværre for holdet brændte.

Med et kvarter tilbage af kampen kom Wales til flere store chancer. Først ramte Brennan Johnson stolpen, hvorefter Bale misbrugte en stor mulighed tæt under mål.

Herefter kom Ukraine igen frem til store chancer. Først måtte Andriy Yarmolenko se sit skud blokeret inde i feltet, hvorefter en ripost blev headet kort forbi den ene stolpe.

Syv minutter før den ordinære tid var udløbet, leverede Artem Dovdyk et fremragende hovedstød, hvor han nærmest blev hængende i luften i resten af kampen, men her leverede Wayne Hennessey i Wales-målet en ægte klasseredning.

Der blev ikke scoret mere end et mål i opgøret, og derfor kunne Wales notere sig den første VM-billet i 64 år.

Til VM 2022 skal de spille i gruppe B sammen med England, USA og Iran.

Skriv en kommentar