Højdramatisk comeback sikrede Holland-sejr

0

Holland var bagud med 0-1, da der manglede tre minutter af den ordinære spilletid. Men så slog Wesley Sneijder til, mens Robben fik straffespark i de døende sekunder. Huntelaar sikrede 2-1-sejren.

Estadio Castelao lagde græstæppe til det brandvarme opgør mellem Holland og Mexico. Brandvarmt, fordi vejret var særledes lummert, så lunt, at mange tilskuere valgt at opgive deres pladser.

Hos Holland var Robin van Persie tilbage i startformationen, efter at han havde afsonet karantæne.

Mexico havde en enkelt ændring i deres opstilling, idet Carlos Salcido afløste en karantæneramt José Juan Vázquez.

Hollæderne fik dog en dårlig start på opgøret, da Nigel De Jong måtte udgå med en skade. I stedet blev Bruno Martins skiftet ind.

Den hurtige indskiftning påvirkede hollænderne en smule, og de så ukoncentrerede ud. Det kunne dog også skyldes den føromtalte varme.

Mexicos venstreback Miguel Layun viste storform, da han præsterede flere gode langskud og indlæg. Men mexicanernes største chance tilfaldt Hector Herrera.

Efter et kvarter kom han fri til afslutning, men bolden gik tæt forbi det hollandske mål.

Begge mandskaber ville ikke risikere noget, og derfor var det småt med chancer i første halvleg. Hollands keeper Jasper Cillessen så dog også mærket ud i flere situationer, hvor han virkede nervøs.

Mexico blev noteret for et par langskud inden pausen, mens Arjen Robben kom til en stor mulighed mod slutningen af første halvleg.

Han trak ind i det Mexicos felt, hvorefter Hector Moreno kom ned og fik tacklet hollænderen, som måtte kaste sig ned i græsset.

I første omgang lignede det ikke et straffe, men på de efterfølgende billeder, kunne man tydeligt se, at Robben blev trådt i hælen, mens mexicaneren ikke var i nærheden af bolden. Robben faldt lidt klodet til jorden i ubalance, men dommerens fløjte forblev tavs.

Dermed 0-0 ved pausen. Hector Moreno måtte desuden lade sig udskifte i pausen, da han blev skadet i føromtalte situation. Reyes afløste ham.

I anden halvleg var begge hold tydeligt opsatte på, at træde mere i karakter. Halvlegen var blot to minutter gammel, før bolden endte i nettet.

Giovani dos Santos tog en høj bold ned med brystet, hvorefter han tog et træk og klappede til bolden med venstrebenet. Bolden fløj ned i venstre hjørne for Cillessen, som ikke kunne nå at komme ned og redde skuddet.

1-0 til Mexico og den karismatiske landstræner Miguel Herrera brød ud i stor jubel, som efterhånden er blevet hans varemærke.

Holland brugte scoringen konstruktivt, og derfor igangsatte de en række offensive aktioner. Arjen Robben var den konstante trussel for hollænderne.

I det 57. minut fik Holland deres største chance i kampen. Stefan de Vrij afsluttede til bolden få meter fra Mexico-målet og her viste Guillermo Ochoa på ny verdensklasse.

Han reagerede prompte og fik viftet bolden op på stolpen og ud, så den forblev ude af netmaskerne. Det var ellers en veludført inderside af Vrij, der havde fortjent en bedre skæbne.

Mexico trak sig mere tilbage, og efter 60 minutter blev målscoreren dos Santos udskiftet til stor undren for mange. Men indskiftningen var af mere defensiv karakter fra Miguel Herrera. Om det var for tidligt, skulle vise sig.

I det 67. minut blev Robben på ny nedlagt af en liggende Layun i straffesparksfeltet, men igen valgte dommeren ikke at blæse i fløjten.

Da der manglede et kvarter af opgøret, fik Robben en god mulighed. Han afdriblede en modstander, hvorefter han afsluttede, men vinklen endte med at blive for spids, så Ochua kunne redde bolden.

Tre minutter før tid kom indskiftede højest på hjørnespark. Han headede bolden tilbage til Wesley Sneijder, som ikke viste nogen nåde, og kanonerede bolden ind med ydersiden. 1-1 og det lå nu i kortene, at parterne skulle ud i forlænget spilletid.

Men sådan skulle det ikke gå. Langt inde i overtiden kom Robben igen fri på kanten. Han trak ind i feltet, hvor han endnu en gang blev nedlagt.

Denne gang var dommeren ikke i tvivl. Han fløjtede og pegede omgående på pletten. Indskiftede Huntelaar stod nu med det store ansvar, mens Mexico-spillerne gjorde alt for at fjerne hollænderens fokus, da de flere gange forsinkede ham i at afvikle sparket ved at brokke sig til dommeren.

Huntelaar fik køligt til bolden, og fintede Ochua over i højre side, mens han selv sparkede sikkert helt nede ved roden af venstre stolpe.

Holland vandt dermed 2-1 på et dramatisk comeback, og nu venter enten Grækenland eller Costa Rica i kvartfinalen.

De to hold spiller senere søndag aften.

Fakta om kampen:

48. minut: 0-1 - Giovani dos Santos (Mexico)
88. minut: 1-1 - Wesley Sneijder (Holland)
94. minut: 2-1 - Klaas Jan Huntelaar - Straffe (Holland)

Skriv en kommentar