Zidane: Jeg undskylder aldrig Materazzi-skallen

0

Den franske legende, Zinedine Zidane, bliver formentlig aldrig glemt for den uretfærdige afskedskamp, som han fik i VM-finalen i 2006.

Da den store franske legende, Zinedine Zidane, skulle repræsentere sin nation Frankrig i det sidste opgør, endte det bestemt ikke som Zidane havde forventet.

Zidane spillede sammen med resten af landsholdsspillerne VM-finalen mod Italien i 2006, hvor han stod bag den mest overraskende detalje i kampen, da han stangede den italienske forsvarer, Marco Materazzi, i brystet.

Materazzi havde ifølge Zidane udtalt sig i grimme gloser omkring hans familie, hvilket fik ham til at reagere resolut med den hovedløse handling, som ikke lignede den elegante midtbanespiller. Tre et halvt år efter episoden, vil Zidane fortsat ikke give en undskyldning til Materazzi, og det kommer han sandsynligvis aldrig til, forklarer han.

"Jeg bebrejder mig selv. Det er klart, men hvis jeg ender med at sige undskyld, vil jeg blot indrømme, at det han gjorde mod mig var normalt, og for mig var det ikke normalt. Der sker hændelser på banen, og det har jeg prøvet mange gange," forklarer Zidane til spanske El Pais, og han uddyber:

"Men det som han sagde til mig, gik over min grænse. Derudover var min mor syg, men det er selvfølgelig ingen undskyldning. Hun lå på hospitalet, hvilket folk ikke ved, men det var bare et dårligt tidspunkt. Flere af spillerne fornærmede min mor en række gange, uden at jeg lod mig påvirke, men så skete det. Hvis det havde været Kaká, som altid er en god fyr, havde jeg selvfølgelig undskyldt. Men ikke ham her. Det kan jeg ikke," forklarer en ærlig Zizou.

"Hvis jeg spørger ham (Materazzi, red.) om tilgivelse, forsvinder respekten for mig selv og alle dem, jeg holder meget af. Jeg undskylder til fodbold generelt, til vores fans og til holdet. Da VM-finalen var ovre, gik jeg ind i vores omklædningsrum og sagde "Tilgiv mig. Jeg ved, at det ikke ændrer noget. Men undskyld alle sammen." Men jeg nægter at undskylde overfor Materazzi og det kommer aldrig til at ske. Det vil være at vanære mig selv. Jeg vil hellere dø. Der findes mange onde mennesker, og dem ønsker jeg ikke meninger fra."

Skriv en kommentar