Danmark uddelte bøllebank til Polen

0

Danmark spillede den hidtil bedste kamp under Åge Hareides ledelse og vandt 4-0 over Polen. Delaney, Cornelius, Jørgensen og Eriksen lavede de danske mål.

Efter Montenegros sejr tidligere på aftenen var Danmark pisket til at vinde over gruppe E's tophold fra Polen, da de to nationer her til aften krydsede klinger i Telia Parken.

Kun 18 sekunder skulle der gå, før danskerne bed fra sig første gang. Thomas Delaney trykkede til bolden langt uden for feltet med venstrebenet, og kun med det yderste af fingrene fik Lukasz Fabianski viftet bolden over målet til hjørnespark.

Efter et kvarters spil kunne Fabianski dog intet stille op overfor Delaney, der headede bolden i nettet til dansk 1-0-føring efter et perfekt sparket hjørnespark fra Christian Eriksen.

Efter det danske føringsmål kom polakkerne længere frem, og midvejs i første halvleg var de nærgående for første gang, da Kamil Grosicki efter lidt klumpspil trykkede af fra kanten af feltet.

Heldigvis for danskerne blev forsøget blokeret, og bolden sneg sig tæt forbi stolpen til et hjørnespark, som efterfølgende også skabte lidt uro i den danske defensiv.

Så var det ellers Danmarks tur til at stemple ind igen. Efter den halve tid kombinerede de rød-hvide sig fornemt igennem. Bolden havnede på højrekanten hos Henrik Dalsgaard, der fandt Andreas Cornelius, som desværre ikke kunne få timet sit hovedstød, hvorfor den strøg over mål.

Man sad hele tiden med fornemmelsen af, at Danmark kunne skabe chancer mod Polens defensiv, der ikke så overbevisende ud. Og tre minutter før pausen lykkedes det så for danskerne at komme på 2-0.

Eriksen fik erobret bolden tæt på polakkernes straffesparksfelt. Prompte slog han bolden til bagerste stolpe, hvor Cornelius kom stormende og bankede bolden ind bag Fabianski.

Herefter kunne et stærkt spillende dansk mandskab cruise til pause med 2-0 i bagagen. 45 imponerende minutter af Åge Hareides tropper.

Polen kom langt bedre ud til anden halvleg, men de store chancer udeblev for gæsterne, og i stedet slog Danmark til, da de efter et lille kvarter for første gang var farlige.

Et indlæg fra Eriksen fik Fabianski kun halvklaret, og så var Feyenoords Nicolai Jørgensen lynhurtigt over returbolden, som han resolut sparkede i netmaskerne til 3-0.

Målet punkterede kampen definitivt. Selvom Polen satte Napoli-angriberen Arkadiusz Milik i spil, virkede det ikke som om, at gæsterne troede på, at de kunne lave et comeback.

I stedet blev 3-0 til 4-0 med ti minutter igen, da kampens spiller, Christian Eriksen, fra lang afstand krøllede bolden over i det lange hjørne. Et klassemål af Tottenham-kreatøren.

Herefter slap danskerne foden fra speederen og kørte den imponerende 4-0-sejr hjem.

Sejren og de tre point betyder, at Danmark stadig hænger på i gruppe E, hvor de ligger á point med Montenegro på andenpladsen.