Eriksen-hattrick sendte Danmark til VM i Rusland

0

Irland kom hurtigt på 1-0 i playoff-opgøret mod Danmark, men de rød-hvide lavede et imponerende comeback og vandt 5-1 via et hattrick fra Christian Eriksen.

På Aviva Stadium i Dublin skulle Irland og Danmark her til aften kæmpe om den sidste europæiske VM-plads. Første kamp i Telia Parken var endt 0-0.

De irske værter fik en drømmestart, da de allerede i kampens femte minut kom i front. Et frispark ved midterlinjen blev slået ind i det danske felt, hvor Nicolai Jørgensen i et forsøg på at lave en clearing ramte bolden helt skævt.

Den lille runde røg tæt ind under det danske mål, hvor Kasper Schmeichel kom for sent ud for at bokse bolden væk. I stedet kunne Shane Duffy heade irerne på 1-0.

Det hurtige føringsmål skulle danskerne bruge et par minutter til at ryste af sig. Men efter godt et kvarters spil blev de rød-hvide for første gang farlige, da William Kvist efter gode kombinationer trykkede af fra kanten af feltet. Forsøget blev dog reddet til hjørnespark af den irske keeper Darren Randolph.

Få øjeblikke senere var det endnu tættere på en dansk udligning, da Pione Sisto blev spillet fri i det irske felt. Men afslutningen fra den danske offensivspiller blev pareret af Randolph.

Efter den gode danske periode fik Irland igen bedre fat. Først var Daryl Murphy tæt på, og få minutter senere var det James McClean, der kom fri. Men heller ikke han ramte målet.

I stedet blev det Danmark, som havde marginalerne med sig kort før den halve time. Christian Eriksen tog et kort hjørnespark til Sisto, der fuldstændig snød sin direkte oppasser.

Celta Vigo-spilleren spillede bolden ind i feltet, hvor Andreas Christensen fik skovlet bolden mod mål. Kuglen ramte stolpen, hvorefter Cyrus Christie på selve målstregen fik fumlet bolden det sidste stykke ind over målstregen til dansk udligning.

Blot tre minutter senere blev godt til rigtig godt for danskerne, da Yussuf Poulsen erobrede bolden - og så gik det stærkt for danskerne.

Via bandespil med Jørgensen havnede bolden hos Eriksen, som fra kanten af feltet smadrede bolden i netmaskerne via underkanten af overliggeren. 2-1 til Danmark, som pludselig havde vendt kampen på hovedet.

Irland virkede rystede, og de formåede ikke at true det danske mål i resten af første halvleg, hvorfor Åge Hareides udvalgte kunne gå til pause med en 2-1-føring i bagagen.

De grønblusede værter skulle frem på banen fra anden halvlegs start, men det var Danmark, som fortsatte med at udnytte momentummet fra slutningen af første halvleg.

Der var bedre plads til at kombinere på den irske banehalvdel, og efter godt syv minutters spil kastede det en chance til Sisto af sig. Han trykkede af, men Randolph var vågen og afværgede.

Fem minutter senere havde Danmark alletiders mulighed for at øge føringen, da Eriksen blev sendt alene igennem. Desværre fik Tottenham-stjernen ikke placeret sin afslutning yderligt, hvilket betød, at Randolph nok engang kunne redde.

Til gengæld kunne den irske keeper intet stille op overfor Eriksen, da han få minutter efter tog revanche. Fra kanten af feltet modtog han bolden, og med den største selvfølgelighed udplacerede han elegant Randolph.

3-1-målet virkede som en stor mavepuster for irerne, der nu skulle nette tre gange for at komme til VM. Og det kom de aldrig tæt på. I stedet lukkede og slukkede kampens helt store oplevelse for de irske VM-drømme med godt et kvarter igen.

Jørgensen slog et fladt indlæg ind i det irske felt, som Stephen Ward forsøgte at cleare. Han ramte dog bolden helt skævt, så den kom til at ligge perfekt til Eriksen, der kom stormende og knaldede bolden i nettet til 4-1. Dermed var Eriksens første hattrick i nationaldragten en kendsgerning, og Danmark var endegyldigt VM-klar.

I kampens sidste minut ville indskiftede Nicklas Bendtner også lege med. Rosenborg-angriberen blev nedlagt i feltet og fik straffespark. Bendtner omsatte selv stensikkert forsøget fra 11-meterpletten til 5-1.

Det sluttede med disse cifre, som betyder, at Danmark for første gang siden 2010 er VM-klar.

Skriv en kommentar