Rommedahl sikrede vigtig dansk sejr

0

Det danske landshold var i aften oppe imod Cameroun. Danskerne fik en ubehagelig start, men leverede et flot comeback anført af Dennis Rommedahl.

Danmark stod her til aften overfor Cameroun, og det camerounske mandskab havde ligesom danskerne brug for alle tre point, hvis de skulle kunne indløse en billet til ottendedelsfinalerne senere i forløbet.

Cameroun startede i et hæsblæsende tempo, og de stod højt op på banen, hvilket gjorde danskerne nervøse i bagrummet. Det resulterede i to store chancer til Cameroun allerede inden for blot fire minutter.

Danskernes muligheder kom derimod ikke nær så konstante, men når de opstod, var der kvalitet i dem. Efter seks minutter kom et glimrende eksempel på et vellykket dansk opspil.

Christian Poulsen sendte Dennis Rommedahl på et godt løb i dybden, og det var tydeligt, at Rommedahl var væsentligt hurtigere end sin direkte modstander Benoit Assou-Ekot på venstreback. Rommedahl tog bolden med, men ved hans afslutning manglede han den fornødne skarphed, da han sendte bolden et stykke over målet.

Men der var ingen tvivl om, at det var i Camerouns bagrum, hvor der oftest var meget plads, at danskerne skulle udnytte deres hurtige fløje.

Ni minutter inde i opgøret stod danskerne og spillede bolden forsigtigt rundt. Thomas Sørensen spillede bolden til Christian Poulsen, der stod lidt udenfor feltet, og han kiksede derefter en simpel aflevering til Simon Kjær, idet han og Kjær blev presset voldsomt af de aggressive Cameroun-angribere.

Emana fik fat i bolden, og han spillede hurtigt bolden ind til holdets store angrebsstjerne Samuel Eto’o, der gjorde arbejdet færdigt ved iskoldt at lægge bolden fladt ned forbi Sørensen i det danske mål til en 1-0-føring.

Efter at være kommet foran, var det tydeligt, at Cameroun havde udset sig de danske svagheder, og derfor fortsatte de deres meget høje pres, der tydeligvis stressede danskerne i defensiven.

I det 12. minut kunne Emana meget vel selv have været kommet på måltavlen, da han forsøgte sig med et langskud udenfor feltet, men bolden gik tæt forbi stolpen.

Danskerne angreb fire minutter senere, hvor Grønkjær fik en stor mulighed omkring Camerouns felt, men han afsluttede med indersiden over mod det lange hjørne, men bolden blev bremset af en Cameroun-spiller, der headede bolden ud til hjørnespark.

Centerforsvareren Simon Kjær leverede en fantastisk aflevering i dybden til Dennis Rommedahl efter 32 minutters spil. Rommedahl befandt sig på den rigtige side af offside-fælden, og derfor kunne han elegant tæmme bolden med brystet og få sekunder senere lægge bolden fladt ind i feltet til Nicklas Bendtner, der kom stormende ind i det lille felt, hvor han fik vristet sig fri af tre Cameroun-spillere og derefter fik lagt læderet ind i netmaskerne til 1-1.

Scoringen betød, at Danmark brød en historisk statistik, som lød på ingen mål igennem tre kampe og 32 minutter under Morten Olsens ledelse. Danskerne var nu ovenpå igen.

Med fire minutter tilbage af første halvleg, lagde Rommedahl bolden for fødderne af anfører Jon Dahl, som ikke formåede at afslutte indenfor rammen, og derved fortsatte den onde spiral med manglende scoringer.

Samuel Eto'o stod for halvlegens sidste chancer, da han først kanonerede bolden på stolpen efter et hurtigt pasningsspil fra Camerouns side. Siden hen var han igen på spil, men denne gang måtte Sørensen redde afslutningen. Det var en advarsel til danskerne om, at de ikke måtte hvile på laurbærrene i anden halvleg.

Ved anden halvlegs start var Martin Jørgensen blevet skiftet ud, mens han blev erstattet af Daniel Jensen. På den modsatte bænk havde Jean Makoun taget sin træningsdragt af for at afløse Eyoung.

Anden halvleg fortsatte spillemæssigt som første halvleg sluttede. Danskernes forsvar stod fortsat usikkert, og Cameroun-spillerne var hele tiden oppe på tæerne og klar til at udnytte de mindste chancer i Danmarks defensiv.

Danmark kom dog også til en række chancer, og efter en times spil kunne kampens bedste spiller, Dennis Rommedahl, understrege en flot aften med en scoring.

Danskerne i angreb, og nu var rollerne byttet om. Nicklas Bendtner satte Rommedahl i scene på højrekanten og efter nogle vellykkede driblinger, trak han ind i banen og afsluttede han med venstrebenet i venstre side af målet. Bolden sneg sig udenom Souleymanou Hamidous rækkevidde og direkte ind i nettet til en dansk føring på 2-1.

Fem minutter efter danskernes scoring, var det endnu en gang Eto'o og hans offensive medspillere, der forsøgte at kombinere sig igennem til muligheder. De havde et godt sammenspil i deres angreb, men deres sigtekorn manglede at blive indstillet korrekt i afslutningsøjeblikkene.

Rommedahl var ikke færdig med at bringe sig selv i fokus. Med tyve minutter tilbage af opgøret, løb han igen i dybden og fik tæmmet bolden for fødderne af Jon Dahl, som endnu engang ikke kunne udplacere Cameroun-keeperen.

Herefter stod begge mandskaber bag nogle gode muligheder, men i det 77. minut fik Emana en gigantisk mulighed på højrekanten. Men Sørensen udviste igen klassespil, da han måtte ned i fuld længde og få fingrespidserne på bolden, så den gik forbi målet.

Mod kampens afslutning, pressede Cameroun fortsat på, og nerverne sad ude på tøjet hos landstræner Morten Olsen, der ikke kunne holde til at se de nervepirrende slutminutter fra bænken. Derfor gik han helt ud til yderkanten af sit træner-felt og motiverede danskerne til at bruge deres sidste kræfter for at hente sejren hjem.

Danskerne fik en 2-1-sejr, på trods af et dominerende Cameroun-mandskab, og danskerne skal nu op imod Japan i den sidste kamp i gruppespillet, hvor kun en sejr sikrer danskerne videre avancement ved VM 2010. Derimod kan japanerne nøjes med uafgjort, for at kunne indløse deres billet til ottendedelsfinalerne.

Kampens spillere:

Cameroun - Achille Emana Edzimbi: Emana foretog mange udfordringer i danskernes defensiv, og det høje presspil fra hans side blev belønnet, da han opsnappede den kiskede aflevering fra Christian Poulsen og sendte bolden ind til Samuel Eto'o, som derefter scorede. I resten af kampen havde Emana nogle gode langskudsforsøg, men uheldigvis for Cameroun manglende afslutningerne den sidste knivspids kvalitet.

Danmark - Dennis Rommedahl: Rommedahl fortsatte de gode takter fra Holland-kampen, hvor han også var en af de bedste danske spillere. Rommedahl udnyttede igen sin hurtighed, og han løb på de rigtige tidspunkter, så han ikke løb i offside-fælderne. Han lagde flot op til Bendtners mål til 1-1, og cementerede en flot indsats ved at løbe med matchvinder-udnævnelsen, da han scorede til 2-1.

Skriv en kommentar