Analyse: Gruppe H – Belgien og Rusland i favoritrollerne

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe H, hvor vi finder Belgien, Algeriet, Sydkorea og Rusland. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

På papiret ser Gruppe H ud til at være en af de mest jævne puljer ved dette års fodbold-VM. Belgien og Rusland kan dog indtage mindre favoritroller mod Algeriet og Sydkorea.

Holdene

Tilsammen har de fire hold deltaget i 28 verdensmesterskaber. I denne forbindelse er Belgien det mest erfarne mandskab med 11 optrædender, mens Sydkorea har kvalificeret sig ni gange. For Rusland og Algeriets vedkommende hedder tallene henholdsvis fem og fire.

Med denne statistik in mente er det bestemt ikke oplagt at pege på et hold i gruppen, som for alvor forventes at tage teten og sætte sin egen dagsorden, selvom øjnene givetvis vil blive rettet mod
Belgien og deres gyldne generation af spillere anført af en dygtig træner, som uomtvisteligt vil gøre sit for at få det fulde potentiale ud af sit hold.

Hvad angår Rusland, så er det nærliggende at tro, at holdet vil rejse til Brasilien med høje ambitioner forud for sit eget værtsskab ved VM i 2018, hvor Rusland byder fodboldverden velkommen.

Sydkorea er et af tre hold i gruppen - sammen med Belgien og Rusland - som tidligere har formået at avancere til semifinalerne ved VM.

Det skete da Guus Hiddink førte holdet frem blandt de sidste fire tilbageværende mandskaber i turneringen på eget græs i 2002.

I år skal Algeriet kæmpe hårdt for overhovedet at finde vej til nettet. Ved VM i Sydafrika i 2010 formåede Algeriet ikke at score en eneste gang i sine tre kampe i gruppespillet, hvor holdet i øvrigt præsterede et 0-0-resultat mod England, hvis daværende træner Fabio Capello i dag står i spidsen for Rusland.

Hold øje med

Belgien: Eden Hazard, Romelu Lukaku og Marouane Fellaini.
Algeriet: Sofiane Feghouli og Saphir Taider.
Sydkorea: Kim Bo-Kyung, Koo Ja-Cheol og Park Chu-Young.
Rusland: Igor Akinfeev og Aleksandr Kokorin.

Gruppens udvalgte kamp

Belgien - Rusland

Topplaceringerne kan meget vel fordele sig når de to europæiske mandskaber krydser klinger på Estádio do Maracanã d. 22. juni. I forhold til tidligere opgør mellem de to hold har Rusland fordelen.

Både som uafhængig nation og som del af Sovjetunionen har Rusland mødt Belgien otte gange, hvoraf de fire er endt med russisk sejr, en uafgjort samt tre nederlag.

Billedet tegner sig imidlertid noget anderledes i VM-sammenhæng, hvor de to mandskaber hver har to sejre i fire indbyrdes opgør. Derudover er det værd at bemærke, at Belgien ikke har tabt en kamp til Rusland siden 1982.

Et tilbageblik

Sovjetunionen - Belgien | 15. juni 1986 | Estadio Leon

En af de mest mindeværdige kampe i VM-historien blev udkæmpet mellem Belgien og Sovjetunionen i 1/16-finalen i Mexico i 1986 i et opgør, som opnåede en intensitet og drama, som meget få knockout-kampe har matchet.

Alene i overtiden blev der scoret tre gange, og De Røde Djævle fra Belgien kunne til sidst hive sejren på 4-3 hjem. Enzo Scifo, Jan Ceulemans, Stephane Demol og Roger Claessen blev noteret for sejrherrernes scoringer.

Belgien avancerede til semifinalerne, hvor de måtte strække våben over for et argentinsk mandskab med Diego Maradona på sit højeste, som senere hen vandt mesterskabet.

Vidste du?

Som spiller har Ruslands landstræner Fabio Capello vundet 32 kampe med Italien i perioden 1972-1976.
Han har stået i spidsen for nogle af de største klubber i fodboldverden, heriblandt AC Milan, Real Madrid, Roma og Juventus.

Derudover har han banet vejen til VM-slutrunden for både England og Rusland, men han har aldrig stået i spidsen for sit hjemland på den internationale scene.

Statistik

Dette er ottende gang i træk, at Sydkorea kvalificerer sig til VM.

Kampprogrammet - Gruppe H:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
17. juni18:00Belgien-AlgerietEstádio Mineirão, Belo HorizonteTV 2
17. juni24:00Rusland-SydkoreaArena Pantanal, CuiabáDR1
22. juni18:00Belgien-RuslandEstádio do Maracanã, Rio de JaneiroTV 2
22. juni21:00Sydkorea-AlgerietEstádio Beira-Rio, Porto AlegreDR1
26. juni22:00Sydkorea-BelgienArena Corinthians, São PauloDR1 eller DR3
26. juni22:00Algeriet-RuslandArena da Baixada, CuritibaDR1 eller DR3

Gruppe H - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Belgien | Algeriet | Sydkorea | Rusland |

VM-trupper: Belgiens VM-trup | Algeriets VM-trup | Sydkoreas VM-trup | Ruslands VM-trup |

Skriv en kommentar