Danmark tabte i den sidste VM-testkamp

0

Danmark skulle i dag forsøge, at få noget opmuntring mod værtsnationen Sydafrika. Danskernes offensiv kom dog aldrig op i gear, mens Sydafrika scorede til slutresultatet 1-0.

Danmarks VM-slutrunde begynder mod gruppens hårdeste modstander på papiret, Holland. Dermed havde de danske spillere brug for at blive tanket op med stor selvtillid, hvilket man i dag havde mulighed mod værtsnationen Sydafrika i den sidste VM-testkamp, før VM for alvor går i gang om mindre end en uge.

Men det danske mandskab formåede aldrig, at finde de gode offensive takter frem. Den eneste farlige mand i det danske angreb var Jesper Grønkjær, der udfordrede det sydafrikanske forsvar en del.

Det lykkedes dog aldrig for FC København-spilleren at komme frem til nogle nævneværdige chancer. På venstrebacken havde Simon Poulsen fået chancen fra start, men allerede efter en halv times spil, blev han taget ud til fordel for Patrick Mtiliga.

I anden halvleg kom hjemmeholdet Sydafrika bedre med i kampen, og de havde stor støtte fra lægterne med 30.000 tilskuere, hvor de omtalte vuvuzelaer også var i spil.

Sydafrikanerne tilspillede sig en række store chancer, og med et lille kvarter tilbage af opgøret, fik værterne scoret. Katlego Mphela modtog bolden, og så løb han den direkte vej ned mod danskernes mål, hvor Mtiliga ikke kunne nå at fange ham.

Katlego Mphela kunne dermed udplacere Stephan Andersen i danskernes mål, der ikke virkede overbevisende i situationen.

Danmark var nu tvunget til at komme op og lægge et endnu tungere pres på Sydafrikas bagkæde. Men ingen af spillerne formåede, at true sydafrikanerne, der i stedet forsøgte at score yderligere på kontraangreb, når danskerne stod højt oppe på banen.

Kampen endte med en 1-0-sejr til Sydafrika, der virker yderst veloplagte, inden åbningskampen mod Mexico den 11. juni, mens det endnu er svært at spå om Danmarks form før mødet med Holland, da man fortsat manglede en række profiler og foretog mange udskiftninger.

Skriv en kommentar