Danmark vandt sikkert mod Kasakhstan

0

Danmark tørnede sammen med Kasakhstan fredag aften i denne uge. Danskeren sikrede en sikker 4-1-sejr efter en række flotte aktioner.

Det danske landshold havde skiftet tilbage til den under Morten Olsen velkendte formation 4-3-3, da de mødte Kasakhstan i VM-kvalifikationens gruppe E.

Allerede efter 15 minutter spil kom hjemmeholdet foran. Storspillende Yussuf Poulsen sendte et indlæg ind i panden på Andreas Cornelius, der flot scorede til 1-0.

Men bare få minutter senere kom gæsterne på måltavlen. Gafurzhan Suyumbayev valgte at hugge til fra omkring 30 meters afstand fra højrekant, og det skulle vise sig at blive en god beslutning.

Bolden brækkede så meget, at den danske landsholdskeeper Frederik Rønnow måtte se sig chanceløs i situationen. 1-1 efter bare 17 minutter.

I det 36. minut kom Danmark dog foran igen. Cornelius blev nedlagt i det lille felt efter et hjørnespark, og dommeren pegede på pletten. Christian Eriksen skulle sparke straffesparket, og det gjorde han sikkert til 2-1.

I anden halvleg skulle vi et godt stykke ind i opgøret, før der atter blev scoret. I det 78. minut spillede Eriksen en dyb bold til Riza Durmisi, der intelligent tog et dybdeløb bagom gæsternes forsvar. Han modtog bolden på baglinjen og smækkede den indover. Bolden røg gennem venner og fjender og landede i fødderne på back-kollegaen Peter Ankersen.

Ankersen klappede til bolden og sendte den med stor præcision ind bag Kasakhstan-keeperen til 3-1.

Med ti minutter tilbage, fik 18-årige Kasper Dolberg sin A-landsholdsdebut. Han blev mødt med masser af klapsalver, da han afløste Cornelius.

Dolberg var tæt på at opsnappe en ripost, mens han lidt senere forsøgte sig et stykke udefra. Det unge angrebstalent fik dog ikke scoret i kampen.

Det gjorde til gengæld Christian Eriksen, der med en dribletur, som ledte tankerne tilbage på Brian Laudrup, kunne sætte et flot punktum med scoringen til 4-1.

Eriksen afdriblede tre spillere og lagde bolden forbi udeholdets keeper med venstrebenet.

Danmark er nu nummer tre i gruppen med seks point, hvilket er et mindre end Montenegro på andenpladsen.

I den næste kamp venter Rumænien den 26. marts næste år på udebane. Allerede tirsdag i næste uge spiller danskerne dog testkamp mod Tjekkiet.

Skriv en kommentar