Villa sikrede Spanien kvartfinale-plads

0

Spaniens topscorer ved VM-slutrunden, David Villa, udviste endnu en gang skarphed, da Spanien besejrede naboerne fra Portugal i 1/8-finalen tirsdag aften med 1-0.

Nabolandene Spanien og Portugal mødtes tirsdag aften i kampen om at sikre sig adgang til kvartfinalen. Spanien var fra starten af kampen opsatte på at score et hurtigt mål, og Portugals keeper Eduardo blev afprøvet af både David Villa og Fernando Torres inden for få minutter.

Netop Spaniens angriber Torres prøvede at tiltvinge sig et straffespark, da han blev passerede en forsvarer og blev stoppet en smule hårdt, men dommer Hector Baldassi foretog sig intet i situationen.

Portugals nervøse start blev afløst af en mere kontrollerende periode, hvor de fik blokeret spaniernes hurtige pasningsspil, mens portugiserne i stedet forsøgte at foretage kontraangreb med Cristiano Ronaldo i spidsen.

Men portugiserne affyrede også udefra, og det var ved at bære frugt, da Fabio Coentrao skød og Iker Casillas var nødsaget til at give en retur på bolden, men i anden omgang nåede han lige akkurat at slå bolden ud til siden, inden Hugo Almeida headede den ind i nettet.

Cristiano Ronaldo bragte også sig selv i fokus, da han fra omkring 35 meters afstand sendte et direkte frispark ind på sin Real Madrid-holdkammerat Casillas, der dog fik afværget og slået bolden ud af farezonen.

Ronaldo lavede kort før pausefløjt et glimrende indlæg Hugo Almeida, da han trak det ene ben bag om støttebenet og derved overlegent fik den ind i feltet, men Almeida manglede præcision i afslutningen.

Anden halvleg var ikke synderligt velspillet i de første minutter, men efter en times spil blev Llorente indskiftet i stedet for Torres, og så fik holdet pludselig en nødvendig vitamin-indsprøjtning.

Llorente var dårligt kommet på banen, før han fik en stor chance, da et indlæg fra venstre side af David Villa sendte bolden ind i panden på ham, men Eduardo leverede en glimrende redning og fik holdt netmaskerne rolige i denne sekvens, men kort tid senere var Villa igen på spil.

Spanien viste eksempler på deres flotte kombinationsspil, da Iniesta og Xavi i et samarbejde foldede sig ud, hvorefter David Villa kunne modtage bolden i venstre side på kanten af feltet, hvorefter han afsluttede på Eduardo, der reddede i første omgang, men på riposten fik Villa skovlet bolden op på overliggeren og derved ind i målet til 1-0-føringen.

Herefter måtte Portugal satse, og derfor blev både Pedro Mendes og Liedson indskiftet, og på trods af, at både Fabio Coentrao og Cristiano Ronaldo havde nogle enkelte aktioner mod kampens slutfase, førte det ikke til noget faretruende.

Kort før tid var Ricardo Costa involveret i en nærkamp med Capdevila, hvor han sendte sin albue ind på siden af hovedet af spanieren, hvilket dommeren takserede til et direkte rødt kort.

Dermed var Portugal i undertal, og de formåede heller aldrig, at komme på måltavlen i opgøret. Derfor kan Spanien glæde sig over en plads i kvartfinalen, hvor modstanderen af Paraguay, der tidligere tirsdag besejrede Japan efter straffesparkskonkurrence.

Kampens spillere:

Spanien - David Villa: Han var igen en af de helt store offensive stjerner. Han var både med til at kombinere sig igennem det kompakte Portugal-forsvar, men han leverede også nogle enkeltmandspræstationer, hvor han forsøgte sig med langskud.

Portugal - Fabio Coentrao: Han virkede meget udfordrende og initiativrig, hvilket kom portugiserne til gode i en række offensive fremstød. Men desværre for Portugal havde unge Coentrao umiddelbart svært ved at bryde Spaniens rutinerede bagkæde, og når det endelig lykkedes, manglede kvaliteten i de afgørende situationer.

Skriv en kommentar