Portugal bag vanvittigt målorgie

0

Portugal førte 1-0 ved pausen, men i anden halvleg satte portugiserne yderligere trumf på, og så scorede de pludselig seks mål. Portugal vandt med hele 7-0.

Nordkorea kom til dagens opgør med et 2-1-nederlag i bagagen, og dermed havde de behov for tre vigtige point, hvis de skulle forlænge deres tilværelse ved VM-slutrunden.

Dagens modstander Portugal havde ligeledes et stort behov for de vigtige tre point, der kunne sikre dem en midlertidig andenplads inden deres sidste kamp i gruppespillet mod favoritterne Brasilien.

Nordkoreas opskrift på det gode defensive spil, valgte de, at holde fast i, men efter en times spil blev det spoleret, da en flot aflevering fra Tiego medførte, at Raul Meireles var helt fri, og derved kunne sparke bolden fladt ved jorden ind til 1-0.

Nordkoreanerne gik dermed til pausen med et 1-0-nederlag i tankerne, men anden halvleg skulle vise sig at blive endnu mere grusom for Nordkorea.

Efter 53 minutter scorede Simao. Denne gang var det målscoreren fra tidligere, Raul Meireles, der spillede kombinationsspil med Hugo Almeida og afleverede bolden til Simao, der sikkert fordoblede føringen.

Bare tre minutter senere var det Hugo Almeidas tur til at komme på måltavlen. Portugals venstreback Coentrao sendte bolden ind til Almeida, der headede bolden ind til 3-0.

Cristiano Ronaldo var involveret i mange gode aktioner, hvor han også havde flere gode skudforsøg fra feltet, men Ronaldo havde på dette tidspunkt i kampen endnu ikke haft en afgørende fod med i målene.

Men ved målet til 4-0 bragte Ronaldo sig for alvor i scene, da han udnyttede sin hurtighed på venstrefløjen og sendte bolden skråt tilbage til Tiego, der fra kanten af feltet kunne nette portugisernes tredje mål inden for blot syv minutter.

Herefter gik portugiserne mere ned i tempo, men på trods af et stort temposkifte, lykkedes det alligevel at score yderligere mål i opgøret.

Ti minutter før slutfløjt kunne indskiftede Duda sende bolden ind i feltet, hvor Ri Kwang-Chons redningsforsøg glippede, og så kunne indskiftede Liedson også bryste sig af at komme på måltavlen, da han tæt på mål scorede til 5-0.

Ronaldo ville naturligvis også på måltavlen, og det kom han efter 88 minutter. Liedson fik tilkæmpet sig bolden, hvorefter Ronaldo var heldig med at få bolden med sig forbi keeperen, så han let kunne lægge bolden ind i det tomme mål til ydmygende 6-0.

Men selvom de fleste efterhånden tænkte, at nu måtte målfesten være forbi, så kom der endnu en scoring. Tiego kunne score for anden gang i kampen minuttet efter.

Sejren var den største VM-sejr siden VM-slutrunden i 2002. Den store sejr betyder, at Portugal har en målscore på 7-0, idet deres første kamp endte 0-0.

Det kan vise sig at være altafgørende for videre avancement, eftersom Elfenbenskysten med et point på kontoen møder Nordkorea, der fortsat har nul point og dermed udelukkende kan spille for æren i deres sidste kamp.

Derimod skal Portugal tørne sammen med Brasilien, der endnu har fået maksimum-point i begge kamp, så de topper gruppe G med seks point.

Kampens spillere:

Portugal - Cristiano Ronaldo: Ronaldo var endnu en gang svær at fjerne øjnene fra, når han for alvor foldede sig ud. Han forsøgte sig flere gange udefra feltet, og selvom han ikke var involveret i de første scoringer for Portugal, så kom han stærkt igen kort tid efter, da han stod for en assist og selv deltog i målfesten med målet til 6-0.

Nordkorea - Jong Tae Se: Han går under kælenavnet "Den nordkoreanske Rooney", men den 181 centimeter høje angriber, formåede ikke at komme på scoringstavlen i dag. på trods af, at hans snit ligger på 16 mål i 25 internationale kampe. Vi vælger dog at fremhæve Jong Tae Se, fordi han var det eneste rigtige lyspunkt for Nordkorea. Han var i korte momenter en trussel i Portugals forsvar, men han havde svært ved at skabe noget alene.

Skriv en kommentar