Dansk sejr afløst af bekymrede miner

0

Danmark sikrede en 2-0-sejr hjemme mod Senegal hertil aften, men det, som lignede en fin afsked inden Sydafrika, blev afløst af bekymrede blikke mod Simon Kjær.

Landstræner Morten Olsen var endnu en gang i sit eksperimenterende humør ved aftenens VM-testkamp mod Senegal hjemme i Aalborg.

Således var både Kim Christensen, Simon Poulsen og Mikkel Beckmann med i startformationen, men i anden halvleg blev de alle skiftet ud.

Danmark sad på kampen, og den første, store chance kom efter et kvarters spil, da Thomas Kahlenberg testede Senegals keeper Khadim Ndiaye udefra, men han fik dog bolden under kontrol i to omgange.

Efter en halv times spil kom danskernes første scoring, da Daniel Agger nåede højest efter et hjørnespark og derved forlængede bolden til Jon Dahl Tomasson, der kunne prikke til bolden, mens Christian Poulsen inde på Senegals målstreg, sørgede for at vippe bolden det sidste stykke ind i netmaskerne.

Fra starten af anden halvleg kom Jesper Christiansen ind på målet, og der blev også udskiftet på venstreback-positionen, hvor Patrick Mtiliga erstattede Simon Poulsen. Martin Jørgensen blev i samme moment indskiftet i stedet for målscoreren Christian Poulsen.

Mikkel Beckmann fik en enorm stor chance kort inde i anden halvleg, da bolden pludselig landede for fødderne af ham, men uheldigvis blev hans afslutning ikke placeret yderligt nok til at kunne passere Senegals målmand, der leverede en flot redning med benet.

Efter et kvarters spil af anden halvleg, var gæsterne fra Senegal tæt på at få udlignet, men Simon Kjær kom godt op og fik afværget i en hovedstødsduel med indskiftede Mamadou Niang.

Dennis Rommedahl fik også en stor mulighed for at bringe Danmark yderligere i front, efter et flot opbygget offensivt spil af Enevoldsen og Kahlenberg, men afslutningen fra Rommedahl savnede hårdhed og præcision.

Med ti minutter tilbage var Simon Kjær igen opmærksom i Danmarks forsvarskæde, da han fik brudt et Senegal-angreb, der let kunne have ført til mål. Kjær blev dog ramt på knæet i nærkampen, og efterfølgende måtte han lade sig udskifte på en båre, hvor han øjensynligt havde store smerter, til stor bekymring for den danske trænerstab og de danske fodboldfans, der var mødt op.

Mod kampens afslutning fik Thomas Enevoldsen efter en smart detalje, viftet sig fri af en senegalesisk forsvarer, så han kunne afslutte mod Senegals mål, hvor skuddet blev ændrede retning, da en forsvarer forsøgte at få bolden ud af farezonen, så det gjorde det umuligt for Senegals keeper at redde bolden.

Kampen endte 2-0 til Danmark, og Morten Olsen kan nu blot håbe på, at Simon Kjærs skade ikke viser sig at være så alvorlig, som det så ud til. Olsen vil efter planen udtage sin endelige VM-trup i morgen, inden landsholdet drager til Sydafrika i morgen aften.

Skriv en kommentar