Dansk VM-straffeskurk: Jeg er klar til at sparke igen

0

Nicolai Jørgensen blev skurken, da han i 1/8-finalen ved VM imod Kroatien brændte det afgørende straffespark. Men får han muligheden, sparker han igen.

Ved sommerens VM-slutrunde var Danmark i ottendedelsfinalen millimeter fra at slå de senere finalister fra Kroatien ud.

Kampen imod Luka Modric og de andre kroatiske stjerner endte 1-1 efter 120 minutters fodbold, hvorfor det hele måtte afgøres efter straffesparkskonkurrence.

Her blev den danske angriber Nicolai Jørgensen den store skurk, da han misbrugte Danmarks femte straffespark - og da Ivan Rakitic efterfølgende vandt den direkte duel mod Kasper Schmeichel, var Danmark elimineret.

Tiden efter VM i Rusland var langt fra sjov for Feyenoord-spilleren. I et længere interview med Ekstra Bladet åbner Jørgensen op og fortæller om den store nedtur.

Men selvom det tog rigtig hårdt på ham, er Jørgensen ganske afklaret med, at han vil forsøge sig igen, hvis der i fremtiden bliver brug for ham fra 11-meterpletten.

"Jeg havde scoret på 12 ud af 13 spark, som jeg husker det. Bliver jeg spurgt en anden gang, vil jeg være klar til at sparke igen," siger den tidligere FCK-profil og uddyber:

"Men jeg lærte utrolig meget af det straffespark, jeg brændte til VM. Jeg skal ikke tænke for meget over tingene. Og når jeg har tænkt en tanke, skal jeg udføre den. Men det er klart, at vi havde brændt to spark. Et af dem havde Christian Eriksen altså brændt."

Efter en skadespause er Jørgensen for første gang siden VM igen en del af landstræner Åge Hareides landsholdstrup, som i løbet af de kommende syv dage skal møde Wales og Irland i Nations League.

Skriv en kommentar