Dommeren snød USA for sejren

0

USA var bagud med 0-2 ved pausen mod Slovenien, men så indledte amerikanerne en slutspurt i anden halvleg, som dog blev en smule ødelagt af dommeren ved stillingen 2-2 annullerede et amerikansk mål, som gjorde USA i sidste ende måtte nøjes med uafgjort.

Slovenien lagde kampen bedst, hvilket også blev belønnet efter et lille kvarters spil, da Valter Birsa tog chancen fra kanten af feltet og fik sparket bolden ind til 1-0.

USA lagde sig dog ikke ned efter målet og var flere gange tæt på at udligne, men i stedet var det slovenernes Zlatan Ljubijankic, som kunne gøre det til 2-0, efter han blev sendt i dybden på grænsen af offside og udplacerede tim Howard i amerikanernes mål.

I pausen kunne meget tyde på USA’s spillere havde fået noget af en opsang. I hvert fald var det helt andet hold, som kom ud på banen, i forhold til første halvleg og det gav bonus allerede kort tid i anden halvleg, hvor Landon Donovan reducerede til 1-2.

Trods den hurtige amerikanske reducering fortsatte det indledende pres ikke nær så meget efter scoringen, men det var dog fortsat USA, der havde initiativet, idet Slovenien havde bakket sig langt tilbage på banen og absolut intet ville fremadrettet.

Den amerikanske dominans gav fuldt udbytte, da Jozy Altidore fik dirigeret bolden ned Michael Bradley, som er landstræneren Bob Bradleys søn, og han fik udlignet til 2-2.

Med fem minutter igen fik USA endnu en gang bolden i mål, denne gang efter en dødbold, men fejlagtigt fløjtede kampens dommer frispark til Slovenien, selvom det var tydeligt på tv-billederne, at tre-fire slovenske forsvarer tog brydergreb på amerikanerne.

Det var med medvirkende til at kampen endte 2-2, hvilket betyder, at Slovenien er i spidsen af gruppen med fire point og efter dem følger USA, som dog kan blive sat af England, hvis de vinder over Algeriet senere fredag.

Kampens spillere:

Slovenien - Valter Birsa: Han var en kontant trussel i den slovenske offensiv, og var udover målet ophavsmand til flere farlige dødbolde og generelt en vigtig brik i det offensive spil.

USA - Landon Donovan: Donovan var også en trussel i det meste af tiden i offensiven, hvilket også blev belønnet i form af et mål, hvor han også viste sin gode sparketeknik.