Efter VM-finalen: Hollands spillerbedømmelser

0

VM-guide.dk har vurderet de hollandske VM-spilleres præstationer under VM-finalen, som de tabte 1-0 til Spanien. Se bedømmelserne herunder.

VM-guide.dk har haft den store lup fremme. Vi har kigget på, hvilke spillere, der gjorde det godt under VM-finalen samt hvilke, der gjorde det mindre godt. Bedømmelserne gives på den baggrund, at en fodbold er rigtigt dårligt, mens fem fodbolde er rigtigt godt.

Målmand:

Maarten Stekelenburg

Stekelenburg kan tage æren for at være et af Hollands stærkeste kort søndag aften. Først lavede han en flot redning i første halvleg, der kunne have koste et mål, da Sergio Ramos afsluttede. I den forlængede spilletid diskede han op med endnu en klasse-redning, da han mand-mod-mand afværgede Cesc Fabregas’ afslutning tæt ved målet med foden. Han var mere eller mindre chanceløs ved Andres Iniestas scoring.

Forsvaret:

Gregory van der Wiel

Han leverede én af de dårligste præstationer ved VM-finalen. Gregory van der Wiel kom for sent i mange situationer, og han havde i det hele taget svært ved at bidrage med noget positivt i den hollandske defensiv. I den forlængede spilletid modtog han også et gult kort.

John Heitinga

Han lykkedes med nogle blokeringer og fik af og til dæmmet godt op for Spaniens hurtige offensiv, men det, som Heitinga mest vil blive husket for ved denne VM-finale, må utvivlsomt blive hans røde kort efter 109 minutters spil, da han blev præsenteret for sit andet gule kort.

Joris Mathijsen

Han stod solidt i defensiven og han havde et god tag på Spaniens målræv, David Villa, som han ikke efterlod meget plads. I den forlængede spilletid brændte han dog en stor chance, der kunne have sendt Holland på sejrskurs, da han headede over målet efter et hjørnespark.

Giovanni van Bronckhorst

Han satte et fint aftryk på en glorværdig karriere, med sin sidste kamp. Anføreren gjorde en fin figur, og han spillede godt op med Sergio Ramos, der var hans direkte modstander i såvel defensiven som offensiven, da begge nationer praktiserer offensive backs.

Midtbanen:

Mark van Bommel

Bayern München-spilleren er kendt for at være en spiller, der går til stregen og indimellem også lidt over. Han virkede overtændt søndag aften, og han kom for sent i mange situationer. Han fik et gult kort efter 22 minutter, men ved denne episode kunne kortet sagtens have været rødt, fordi det var en tackling bagfra, hvor han ikke var i nærheden af at nå bolden.

Nigel de Jong

Han leverede en utroligt grim tackling efter 28 minutter, der nemt kunne være blevet takseret til et direkte rødt kort, hvis dommeren havde set situationen ordentligt. Han fløj direkte med støvle-knopperne ind i brystkassen på Xabi Alonso, som dog kom op på benene igen og gennemførte kampen. Han stod dog også bag en række gode defensive præstationer, men føromtalte episode er ikke noget, som vi bryder os om at se.

Arjen Robben

Hollands mest udfordrende spiller søndag aften. Han virkede på mange måder ovenpå, og han gav sig fuldt ud for at blive matchvinder. Men på trods af, at Robben forsøgte sig på forskellige måder, således både i form af langskud, der bl.a. sad ved roden af stolpen samt med gennemspillede angreb, hvor han var få centimeter fra at passere Casillas mand-mod-mand, lykkedes det ikke at score.

Wesley Sneijder

Sneijder viste sig endnu en gang for sin gode side, og han havde mange vellykkede offensive aktioner, der både satte medspillerne i scene, mens han også samtidig selv forsøgte sig med en række offensive fremstød.

Dirk Kuyt

Han havde svære arbejdsbetingelser på venstrekanten, hvor han stod over for Sergio Ramos. Kuyt kom aldrig for alvor frem til noget faretruende rent offensivt, men han var dog også i få momenter af kampen tilbage for at dæmme op i defensiven mod Ramos' indlæg.

Angrebet:

Robin Van Persie

Han var stort set anonym igennem hele kampen, hvilket Spaniens stærke forsvarer måtte tage andel i. Han virkede til tider frustreret over, at blive sat så meget ud af spillet, men han kom dog også til nogle rå berøringer, men kreativiteten manglede.

Indskiftere:

Edson Braafheid

Han erstattede van Bronckhorst efter 105 minutter, og havde således kun et lille kvarter at vise sine evner i ved VM-finalen. Han kom på ekstra arbejde, da Heitinga blev udvist.

Rafael Van der Vaart

Han blev indskiftet i det 99. minut, da han afløste De Jong, men det var minimalt, hvad van der Vaart kunne nå at sætte sit præg på.

Eljero Elia

Stortalentet kom på banen i stedet for Dirk Kuyt efter 71 minutter. Han foretog en række af sine velkendte dybe løb, hvilket til tider fik splittet lidt af Spaniens forsvar. Men i sidste ende manglede den nødvendige eksekvering i opbygningen af spillet.

Hvad mener du om VM-guide.dk’s bedømmelser?
- Kom med dine vurderinger i kommentar-feltet herunder!

Skriv en kommentar