VM 2010-profiler: Holland

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de hollandske VM 2010-profiler herunder.   

 

 

 

MÅLMAND: MAARTEN STEKELENBURG

Fakta: 

Fulde navn: Maarten Stekelenburg

Position: Målmand

Klub: Ajax

Højde: 1,97 meter

Vægt: 84 kilo

Fødselsdag: 21/09/1982

Landskampe/mål: 32 (0)

Biografi:Maarten Stekelenburg startede sin karriere i Zandvoort´75, hvorefter han skiftede til VV Schoten. Som 15-årig begyndte han dog i Ajax, hos hvem han fik sin officielle debut i 2002 i en kamp mod NAC Breda.

Fra 2005/06-sæsonen blev han førstemålmand i Ajax, med hvem han har vundet Johan Cruijff-schaal, Æresdivisionen samt KNVB Cup. I sæsonen 2007/08 blev han kåret som Årets spiller i Ajax.

I løbet af 2008/09-sæsonen mistede han sin plads i Ajax-målet til Kenneth Vermeer grundet skader og svage præstationer. Det lykkedes ham dog at tilbageerobre sin plads, og han er nu førstevalget i klubben.

På den internationale scene fik Stekelenburg sin landsholdsdebut den 3. september 2004, da Holland mødte Liechtenstein. Han var med i den hollandske VM-trup til slutrunden i 2006, men han kom ikke på banen, da Edwin van der Sar var det klare førstevalg på målmandspositionen. Ved EM-slutrunden i 2008 var han ligeledes med som reserve for van der Sar. Her fik han spilletid i en gruppekamp mod Rumænien, da Holland på dette tidspunkt havde sikret sig videre avancement.

Efter Edwin van der Sar er stoppet på landsholdet, har Stekelenburg været førstevalget.

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: JOHN HEITINGA

Fakta: 

Fulde navn: John Gijsbert Alan Heitinga

Position: Forsvarsspiller

Klub: Everton FC

Højde: 1,82 meter

Vægt: 69 kilo

Fødselsdag: 15/11/1983

Landskampe/mål: 59 (6)

Biografi: 

Heitinga var en del af Ajax’ ungdomshold, inden han i 2001 fik debut for klubbens førstehold i en kamp mod Feyenoord. Forsvarsspilleren var hurtig til at etablere sin på mandskabet og han var førstevalg under Ronald Koeman inden han pådrog sig en alvorlig knæskade, der holdte ham udenfor i mere end et halvt år.

Det tog noget tid, før Heitinga for alvor var tilbage på banen, da han kort tid efter sit comeback efter knæskaden pådrog sig en ny skade. Da han endelig var tilbage i starten af 2003/04-sæsonen var det til gengæld for fuld skrue og han var hurtigt tilbage som en del af startopstillingen.

I 2008 skiftede han til spanske Atlético Madrid, hvor det blot blev til en enkelt sæson, inden turen gik videre til Premier League og Everton. Forsvareren havde en god første sæson i engelsk fodbold, hvor han spillede 31 kampe fra start.

Heitinga fik sin debut for Hollands A-landshold i februar 2004 i en venskabskamp mod USA. Han har siden spillet 59 landskampe og var udtaget til VM 2006 og EM 2008.

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: WESLEY SNEIJDER

Fakta: 

Fulde navn: Wesley Benjamin Sneijder

Position: Midtbanespiller

Klub: Inter

Højde: 1,70 meter

Vægt: 64 kilo

Fødselsdag: 09/06/1984

Landskampe/mål: 66 (17)

Biografi: 

Wesley Sneijder er et produkt af ungdomsakademiet i Ajax. Som 17-årig underskrev han en kontakt med netop Ajax, og i december 2002 fik han debut for klubben, da han grundet skader hos andre spillere blev kaldt op på førsteholdet. Med tiden etablerede han sig som en styrende midtbanespiller, der også havde evnen til at spille som venstre fløj.

Sneijders gode præstationer gik ikke ubemærket hen. Storklubben Real Madrid rettede i 2007 øjnene mod hollænderen og hentede ham til Madrid. Her spillede han indtil 2009, hvor italienske Inter købte ham.

Karrieren på landsholdet startede i 2003, og Sneijder har siden spillet 66 landskampe med 18 mål til følge. Han har siden sin debut været med ved flere slutrunder. Første gang ved EM 2004, hvor han begyndte turneringen med mest at sidde på bænken. Ved VM 2006 var han med fra start i alle Hollands fire kampe.

Han var også med ved EM 2008 og er altså nu med ved VM 2010, hvor han har en nøglerolle for Holland, ikke mindst fordi, at holdet måtte undvære Arjen Robben i de første kampe i turneringen.  

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: ROBIN VAN PERSIE

Fakta: 

Fulde navn: Robin van Persie

Position: Angriber

Klub: Arsenal FC

Højde: 1,83 meter

Vægt: 71 kilo

Fødselsdag: 06/08/1983

Landskampe/mål: 49 (19)

Biografi:Robin van Persie tørner til daglig ud for Arsenal i den engelske Premier League. Det har han gjort siden 2004, hvor han tiltrådte i den engelske klub. Angriberen har spillet 49 kampe for Holland i hvilke det er blevet til 19 scoringer.

Hans fodboldkarriere startede dog i Holland, hvor han startede med at spille i Excelsior og derefter Feyenoord i sine ungdomsår. Det var også med Feyenoord, at han i 2001 underskrev sin første professionelle kontrakt.

I 2004 skiftede han som sagt til Arsenal, hvor han spiller den dag i dag. 2004 var også året, hvor han fik debut på det hollandske landshold. Han var i 2006 med til VM, hvor han spillede i alle Hollands fire kampe. Han scorede et enkelt mål i turneringen i gruppekampen mod Elfenbenskysten.

 Han var ligeledes med ved EM-slutrunden i 2008 og nu ved VM 2010.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Pernille Nielsen.

Skriv en kommentar