Efter VM-finalen: Spaniens spillerbedømmelser

0

VM-guide.dk har vurderet de spanske VM-spilleres præstationer under VM-finalen, som de vandt med 1-0 over Holland. Se bedømmelserne herunder.

VM-guide.dk har haft den store lup fremme. Vi har kigget på, hvilke spillere, der gjorde det godt under VM-finalen samt hvilke, der gjorde det mindre godt. Bedømmelserne gives på den baggrund, at en fodbold er rigtigt dårligt, mens fem fodbolde er rigtigt godt.

Målmand:

Iker Casillas

Real Madrid-målmanden viste atter sin vigtighed for landsholdet, da han leverede flere gode redninger og generelt virkede som en sikker sidste skanse. Han var også ude i en mand-mod-mand-situation med Robben, hvor han fik det yderste af støvlen på og dermed fik afværget.

Forsvaret:

Sergio Ramos

Han havde nogle gode defensive indgreb overfor van Bronckhorst og Kuyt som oftest. Endnu en gang var han også en farlig spiller i offensiven, hvor han både selv udfordrede nogle få gange, mens han mest af alt lagde nogle gode indlæg til medspillerne.

Carles Puyol

Helten fra den sidste kamp, var ikke nær så toneangivende ved dødboldene denne gang. Samtidig havde Puyol nogle problemer med at håndtere Robbens hurtige fødder, hvilket var tæt på at koste ham et rødt kort. Han fik dog neutraliseret van Persie i store dele af opgøret.

Gerard Piqué

Han blev ikke synderligt udfordret af van Persie, mens han ikke kunne nå at bremse Sneijders dybe aflevering til Robben, som var centimeter fra at sikre Holland en 1-0-føring. Han tog ingen af sine berømte dybe løb op igennem den centrale del af banen. Det var sandsynligvis en del af taktikken, at han ikke skulle gøre holdet sårbart igennem disse løb.

Joan Capdevila

Han stod bag en række gode afleveringer til blandt andre Xabi Alonso, og han tog derfor færre risici end sin kollega på højrekanten Ramos. Han kunne have scoret efter en dødbold, men han var for langsom i situationen til at udnytte Puyols forlængelse.

Midtbanen:

Xabi Alonso

Han havde nogle fine defensive aktioner, ligesom han også formåede at lægge en række dybe stikninger. Bl.a. til David Villa i første halvleg, men han kunne ikke omsætte chancen til mål efterfølgende. Han viste en god indstilling, men blev udskiftet efter 87 minutter, da stillingen fortsat var 0-0.

Sergio Busquets

Han startede en smule nervøst ud, men kom efterhånden bedre med i opgøret, hvor han stod bag nogle gode indgreb og pasninger til sine medspillere. Han lavede dog et boldtab langt nede i Spaniens forsvar, hvorefter Kuyt afsluttede udefra, men det blev heldigvis for Busquets og Spanien ikke omsat til et mål.

Xavi

Det er efterhånden svært at blive positivt overrasket over den statistik, som FC Barcelona-spilleren efterlader sig. Igen ved VM-finalen leverede han en imponerende statistik med 80 succesfulde spilninger ud af 99, mens han løb hele 15 kilometer igennem kampen. Et stort løbepensum og en vigtig midtbane-kreatør.

Pedro

Han havde fået chancen fra start i stedet for Fernando Torres, der har lidt et knæk i sin form-kurve på det seneste. Han foretog en række dybdeløb, men han var ikke i stand til at lirke Hollands defensiv op på samme måde, som det lykkedes mod Tyskland i semifinalen.

Andrés Iniesta

Kampens utvivlsomt bedste spiller. Han var stort set involveret i samtlige angreb fra Spaniens side, hvor hans præcise afleveringer bidrager positivt i opspillet. Han løb også med matchvinder-titlen, da han scorede mod Holland i den forlængede spilletid, efter et flot løb, hvor han fandt et stort hul i det hollandske forsvar.

Angrebet:

David Villa

Han kom til en række scoringsmuligheder, men de var ikke nær så oplagte som dem, han henholdsvist havde fået skabt og serveret i de tidligere VM-kampe. Således kom Villa ikke på måltavlen denne aften, og han havde lidt problemer med at slippe fri fra de stærke forsvarere Heitinga og Mathijsen.

Indskiftere:

Jesús Navas González

Han blev indskiftet efter en times spil i stedet for Pedro. Han formåede at skabe mere plads til sig selv på kanten, og det lykkedes ham også at komme frem til nogle skud-situationer, specielt i ekstra-tiden fik han en stor mulighed, der gik tæt forbi målet.

Cesc Fàbregas

Han kom på banen i det 87. minut i stedet for Xabi Alonso. Først fik han en gigantisk chance i ekstra-tiden, hvor muligheden mindede om Robbens mand-mod-mand-situation med Casillas, idet Stekelenburg fik reddet med en fodparade. Han fik dog en stor andel i Spaniens sejr, da han lagde den målgivende aflevering til Iniesta.

Fernando Torres

Torres lignede klart en spiller, der ikke var i topform. Igen søndag, virkede hans aktioner lidt tandløse. Meget kendetegnende for hans øjeblikkelige situation, startede han med at glide i en nærkamp, mens han sluttede kampen af med at få en forstrækning i låret, da han jagtede en høj bold.

Hvad mener du om VM-guide.dk’s bedømmelser?
- Kom med dine vurderinger i kommentar-feltet herunder!

Skriv en kommentar