Enkle hollandske midler sænkede Slovakiet

0

I en meget tam affære vandt favoritterne fra Holland 2-1 over Slovakiet, som aldrig rigtig formåede at udfordre de orange.

De første minutter gave umiddelbart et udtryk for, at Slovakiet som underdogs ikke havde tænkt sig at ligge sig ned, men at kæmpe for det og første reelle chance tilfalde da og slovakkerne.

Kampen fortsatte derefter med at bølge frem og tilbage med flere afslutninger ude fra i begge ender.

Efter små ti minutter var Holland dog blevet mere boldbesiddende, men de havde utrolig svært ved at lukke den slovakiske defensiv op og når de halve chancer byd sig, var afslutningerne ikke i nærheden af at være rigtig farlige.

Men mens man var ved at døse hen over spillet, så blev den tilbagevendte Robben pludselig sendt af sted med en lang afleverede fra Sneijder, modtager den på midtbanen, sprinter af sted og sætter to forsvarer af på kanten af feltet og afslutter til en flot 1-0-scoring efter 17 minutter.

Scoring gjorde dog ikke det væsentlige ved spillet. Holland trak sig et par meter tilbage, mens Slovakiet forsøgte lidt mere, men uden held og slovakkerne faldt igen tilbage, mens hollænderne lod til at have styr på begivenhederne.

Og resten af halvlegen forblev desværre en meget tam affære. Af højdepunkter kan nævnes et gult kort til Robben får at gøre sig lidt bred efter 31 minutter og en udskiftning af den ene linjevogters flag efter 35 minutter, da dette åbenbart var flaget i stykker, uden han havde gjort væsentlig brug af det.

Men 1-0 til hollænderne ved pausen efter en meget kedelig første halvleg. Håbet om en langt bedre anden halvleg end hvad vi havde vidne til i første.

Slovakiet forsøgte at ligge presset lidt højere oppe fra start, men uden noget egentlig effekt. I stedet lurede hollænderne og efter fem minutter er det igen Robben som er tæt på at blev dobbeltmålscore, men Mucha redder afslutningen.

Kort efter er Robben igen på spil, denne gang i oplæggerens rolle, men van Persie brænder. Holland presser på for at få afgjort kampen, mens Slovakiet kæmper for at holde sig inde i kampen. Elementer der gjorde, at underholdningsværdien endelig efter 60 minutters spil begyndte så småt at lyse op.

Og pludselig havde Slovakiet for udligningen. Efter 65 minutter rykker Stoch godt ude på venstre fløj, trækker ind og afslutter, men den Stekelenburg redder. Efterfølgende havde Vittek nok deres største chance, men den slovakiske topscore brænder en chance, der bør give mål.

Efter 70 minutter kunne Robben ikke mere. Den teknisk stærke dribler Elia erstatter ham. Samtidig foretog Slovakiet en udskiftning. Ud gik Jendrisek og ind kom Kopunek, hvis første aktion udløste et gult kort. Begge hold fortsatte deres pres.

Udskiftningerne havde dog ingen positiv effekt på underholdningsværdien, da spillet endnu en gang gik i tomgang. Og i tomgang var den slovakiske defensiv i den grad i det 83. minut. Holland tog et hurtigt frispark, som Kuyt fanger. Mucha kommer ud, men mistimer sig indgreb og Kuyt ligger bolden ind til Sneijder, der sikkert score til 2-0. Kampen må betragtes som afgjort.

I et sidste desperat forsøg foretog Slovakiet en dobbeltudskiftning i det 87. minut, men løbet var kørt, trods et trøstemål i sidste sekund, da Vittek scorede hans fjerde mål i turneringen, denne gang på straffe. Holland vinder fortjent kampen, hvor modstanden i den grad var begrænset.

Kampens spillere:

Holland - Arjen Robben: Robben vendte tilbage og mens hans holdkammerater leverede en tam indsats, så viste han momentvis, hvorfor han er så vigtig for holdet. Matchvinderen må derfor betragtes som Hollands bedste.

Slovakiet - Juraj Kucka: Kucka kæmpede en god fight på midtbanen og markerede sig overfor de hollandske spillere og forsøgte også flere gange i det offensive. Dermed var han med til at ødelægge flere hollandske opspil, og var derfor en af de rigtig synlige spillere.

Skrevet af Morten Jensen.

Skriv en kommentar