FIFA foretager regelændring kort før VM

0

FIFA har besluttet sig for, at forbyde straffesparksfinten kaldet "Paradinha", hvor en spiller lader som om, at han vil sparke, men afventer og derefter oftest scorer.

FIFA har truffet en lille regelændring før VM-slutrunden i Sydafrika. Det drejer sig om, at finten "Paradinha" er blevet gjort ulovlig.

Finten er en straffesparksfinte, hvor spilleren antyder, at han vil sparke til bolden, mens han i stedet trækker benet tilbage og derefter kan sparke for alvor, og inden sparket bliver udført, har keeperen formentlig allerede kastet sig.

Men denne finte er altså snyd ifølge FIFA. Patrick Nelson fra The International Football Association Board (IFAB), der står bag fodboldloven forklarer følgende:

"Vi har set en række videoklip, der viser eksempler på, at det klart er usportsligt, når spilleren i slutningen af sit tilløb, finter ved at sparke over bolden, så målmanden går i én retning, hvorefter spilleren kan trække foden tilbage og sparke i modsatte side."

FIFA er enige med kritikerne omkring, at det ikke er den bedste timing, at forbyde denne finte kort tid før VM.

"Det er noget, som vi må stå fast ved igennem samtlige 23 kampe. Vi må være helt sikre på, at både dommere, spillere og trænere forstår, hvad det i bund og grund handler om. Vi vil benytte videoklip til at vise spillerne, hvad vi helt konkret mener," udtaler FIFA's generalsekretær Jerome Valcke.

Skriv en kommentar