FIFA glædes over mere effektiv spilletid

0
Pierluigi Collina

Foto: Shutterstock

FIFA er meget glade for at en mere præcis udregning af tillægstid har ført til væsentligt mere effektiv spilletid ved VM 2022.

VM 2022 har hidtil budt på ti minutters tillægstid i gennemsnit, og årsagen skal findes i at FIFA har bedt dommerne om at være mere opmærksomme på spilstop.

Det har betydet, at den effektive spilletid er steget til 59 minutter i gennemsnit.

Effektiv spilletid betyder tid, hvor bolden reelt er i bevægelse i spillet.

Det forklarer den tidligere topdommer, 62-årige Pierluigi Collina, som i dag er formand for FIFA's dommerkomité.

"Problemet med kampe under 50 minutters effektiv spilletid er noget, som har været i et stykke tid nu. Folk vil se fodbold, mere fodbold, og vi, FIFA og IFAB, er blevet bedt om at løse det i årevis," forklarer Pierluigi Collina til FIFA's hjemmeside og tilføjer:

"Vi gjorede allerede noget lignende i Rusland (ved VM 2018, red.), hvor vi bad dommerne om at udregne tillægstiden mere præcist i slutningen af hver halvleg. Vi har givet vores dommere nogle specifikke situation, som de skal tage højde for, især tidsaspektet ved skader."

"Det blev naturligvis også udregnet før, men vi har set, at mange skader kræver mere end et minuts behandling."

I forhold til tre udskiftninger til hvert hold, så tillades der nu fem til hvert hold, og sammen med VAR-tjek, jubelscener og andre situationer, er det også noget, der spiller ind på den ekstra tillægstid.

"Hvis vi ser tilbage på VM i Rusland, så var den gennemsnitlige tillægstid på seks og et halvt minut. Der var højst seks udskiftninger tilladt, hvor vi nu har ti udskiftninger, og hvis vi tilpasser det med fire ekstra udskiftninger, så kan vi gå ud fra, at det giver et ekstra minut."

"Så vi er gået fra syv og et halvt minut i gennemsnit i Rusland til ti minutter i Qatar, hvilket ikke er en dramatisk ændring, men det giver os muligheden for at have et snit på næsten 59 minutters effektiv spilletid. Vi er ret glade for det resultat."

"Feedbacken har været positiv, især fra tilskuerne på stadion. Der har ikke været nogle som helst negative reaktioner fra folk, som jeg har mødt. Jeg synes, at det er vigtigt at give tilskuerne og tv-seerne et godt show og god underholdning."

Skriv en kommentar