Fortjent dansk sejr i Olomouc

0

Danmark vandt en hamrende vigtig sejr, da de besejrede Tjekkiet 3-0. Efter en tæt og taktisk spillet første halvleg sprudlede danskerne i anden halvleg. Simon Kjær

Efter en dårlig dansk start på VM-kvalifikationen var det nødvendigt med mindst ét point i aftenens svære udekamp mod Tjekkiet.

Ikke meget tydede på en dansk triumf efter første halvleg, hvor det var småt med chancer til danskerne. De største chancer tilfaldt de tjekkiske værter.

Det var en taktisk affære, hvor begge mandskaber virkede glade for det ene point.

Men ca. 10 minutter inde i anden halvleg bragte Andreas Cornelius Danmark i front. Efter lidt tilfældigheder bankede Cornelius på fremragende vis danskerne i front 1-0.

Tjekkerne forsøgte med det samme at lægge tryk på Stephan Andersen og co., men det lykkedes ikke hjemmeholdet at producere nærgående forsøg.

I stedet fortsatte opturen for Danmark, da Simon Kjær headede et godt sparket hjørnespark fra Christian Eriksen i netmaskerne. 2-0, og nu så det for alvor godt ud.

Tjekkiet skiftede i løbet af anden halvleg en småskadet Tomas Rosicky ind, men heller ikke han kunne for alvor presse det danske forsvar, som kampen igennem stod stærkt.

Danmark fortsatte tværtimod med at klø op, og triumfen var hjemme, da Niki Zimling med otte minutter igen fornemt bankede bolden i mål til 3-0.

Efterfølgende var der ikke mere at gøre for Tjekkiet, som måtte erkende, at Agger og Kjær i det danske midterforsvar forhindrede tjekkerne i at skabe farlige forsøg.

Derfor kan Danmark tage hjem fra Olomouc med en 3-0-sejr og tre point, som luner vanvittig godt. Sejren er Danmarks første i gruppe B, og det betyder, at vi nu for alvor er inde i VM-varmen igen.

Endnu bedre kan det blive på tirsdag med en sejr over Bulgarien, som i øjeblikket indtager andenpladsen i gruppe B. Bulgarien har dog spillet én kamp mere end danskerne.

Skriv en kommentar