Frankrig bankede svag schweizisk defensiv

0

Der var klasseforskel i gruppe E, da Frankrig her til aften bankede Schweiz med 5-2. Karim Benzema tillod endda at brænde straffespark.  

Efter sejre mod hhv. Ecuador og Honduras lignede det kampen om førstepladsen i gruppe E, da Schweiz stødte sammen med Frankrig.

De franske favoritter kom efter et kvarters spil i front, da Olivier Giroud, der i dagens kamp var med i startopstillingen, kom højst til vejrs på et hjørnespark og headede bolden i kassen.

Bolden var kun lige givet op, før det blev værre for Schweiz. Valon Behrami smed bolden væk på egen banehalvdel, og så gik det stærkt.

Karim Benzema udnyttede pladsen og fandt Blaise Matuidi, som elegant passerede Diego Benaglio, og så var franskmændene på 2-0.

Schweiz var dog tæt på at bringe sig tilbage i opgøret, da Admir Mehmedi trykkede af. Hugo Lloris kunne kun halvklare, men Xherdan Shaqiri sparkede returen snert forbi stolpen.

I stedet fik Frankrig allertiders mulighed for at lukke kampen, da Johan Djourou begik et klodset straffespark på Karim Benzema.

Benzema eksekverede selv, men Benaglio gik til den rigtige side og reddede. Returbolden faldt imidlertid ud til Yohan Cabaye, der på trods af tomt mål formåede at knalde bolden på overliggeren. Stadig 2-0.

Til gengæld blev kampen lukket få minutter efter, da Frankrig slog kontra efter et schweizisk hjørnespark. Olivier Giroud blev sendt af sted og fandt Mathieu Valbuena på midten, der sikkert sparkede bolden i det tomme mål til en overbevisende fransk pauseføring på 3-0.

Schweiz forsøgte at bringe sig tilbage i opgøret i anden halvleg, hvor de flere gange var nærgående. Men skarpheden manglede, og så slog Frankrig i stedet til igen.

Indskiftede Paul Pogba spillede Karim Benzema helt fri, og med sin tredje VM-scoring øgede Real Madrid-angriberen til 4-0.

Men franskmændene var ikke færdige. Der var opløsning i det schweiziske forsvar, og så blev det 5-0, da en fri Moussa Sissoko kunne udplacere Benaglio, som ikke fik meget hjælp af sit forsvar.

Efterfølgende havde Frankrig gode chancer for at øge til 6-0, men Benaglio reddede schweizerne med gode redninger i situationer, hvor forsvaret igen havde solgt ham.

Det lykkedes i stedet Schweiz at få pyntet på resultatet er par gange i slutfasen. Først bankede Blerim Dzemaili et frispark forbi Lloris til 5-1.

Kort efter fik Granit Xhaka reduceret yderligere, da han med en flot firsttimer bankede bolden i nettet efter en god assist fra Gökhan Inler.

Mere blev ikke til det. Frankrig vandt 5-2 efter en overbevisende præstation mod en rystende usikker schweizisk defensiv. Sejren betyder, at Frankrig er yderst tæt på at spille sig videre til ottendedelsfinalerne.

Skriv en kommentar