Analyse: Gruppe E – Frankrig er favoritterne

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe E, hvor vi finder Frankrig, Schweiz, Ecuador og Honduras. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

For andet verdensmesterskab i træk tørner Schweiz og Hondaras sammen, denne gang i gruppe E ved VM i Brasilien 2014.

Schweizerne vil givetvis gribe chancen og spille sig igennem til knockout-kampene sammen med et stjernespækket fransk mandskab, der vandt titlen i 1998.

Ecuador, som med næb og kløer kæmpede sig til en adgangsgivende plads til VM i kvalifikationsspillet, er eksponent for hurtig og fysisk fodbold på samme måde som Honduras, der på sensationel vis slog Mexico på det sagnomspundne Estadio Azteca på sin vej til dette års slutrunde.

Holdene

Schweiz stormede til tops i sin kvalifikationsgruppe med syv point ned til de nærmeste forfølgere fra Island og befinder sig nok engang i en gruppe, som er til at tale med.

Frankrig gav verdens- og europamestrene fra Spanien kamp til stregen i sine indledende kvalifikationskampe, men måtte ud i en afgørende play-off-kamp mod Ukraine før billetten til Brasilien var i hus.

Trods Didier Deschamps mandskabs besværligheder kan Frankrig bryste sig af at have nogle af verdens absolutte topspillere på holdkortet, og Honduras og Ecuador er uomtvisteligt meget bevidste om hvilken størrelse, de er oppe imod.

Hold øje med

Granit Hxaka (Schweiz)
Xherdan Shaquiri (Schweiz)
Valon Behrami (Schweiz)
Hugo Lloris (Frankrig)
Patrice Evra (Frankrig)
Karim Benzema (Frankrig)
Walter Ayovi (Ecuador)
Antonia Valencia (Ecuador)
Wilson Palacios (Honduras)
Roger Espinoza (Honduras)

Gruppens udvalgte kamp

Schweiz - Frankrig

Mens Schweiz, ledet af Ottmar Hitzfeld, sluttede øverst i sin kvalifikationsgruppe, så vil eksperter givetvis pege pilen mod Frankrig som et hold, der godt kan slås i denne gruppe.

Men hvis franskmændene kan undgå de interne stridigheder, som plagede deres slutrunde i 2010, og hvis schweizerne samtidig kan finde vej til nettet med et bundsolidt forsvar, der blot indkasserede seks mål i kvalifikationen, så er der særdeles gode chancer for, at begge mandskaber kan avancere fra gruppespillet.

Et tilbageblik

Schweiz 0 - 0 Honduras | 25. juni 2010 | Mangaung/Bloemfontein

Den eneste gang Schweiz og Honduras tidligere har mødt hinanden i VM-regi var i Sydafrika 2010, og den kamp hører ret beset til i glemmebogen.

Efter at have indledt turneringen som lyn og torden med en sejr over Spanien løb Schweiz tør for både kræfter og scoringer, og langgaberen mod Honduras, som allerede var slået ud, var et sandt studie i spillemæssig frustration.

Således får begge hold nu chancen for at vaske tavlen ren og forbedre indtrykket oven på det seneste møde.

Vidste du?

Schweiz er det eneste hold der har slået Spanien i løbet af sidstnævntes imponerende stime med to vunde europamesterskaber i træk samt et VM-trofæ i perioden 2008-2012.

Spanien gik ubesejret igennem europamesterskaberne i både 2008 og 2012, men ved VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 fik spanierne en lektion i disciplin af schweizerne i Durban.

Med en meget lav andel af boldbesiddelsen på Moses Madhiba Stadium omsatte Schweiz ganske få kontraer og chancer til en 1-0-sejr efter et kludemål af Gelson Fernandes.

”Den største aften i schweizisk fodbolds historie,” lød meldingen fra angriberen Blaise Nkufo efterfølgende. Men i sidste ende var det altså Spanien der kunne løfte trofæet, mens Schweiz måtte rejse hjem allerede efter gruppespillet.

Statistik

Af alle holdene i gruppe E er Frankrig det eneste mandskab, der tidligere har opnået en finale eller semifinale ved et verdensmesterskab. På eget græs vandt Frankrig titlen i 1998, mens ingen af de øvrige tre hold er kommet længere end kvartfinalerne.

Schweiz var blandt de sidste otte tilbageværende mandskaber på hjemmebane i 1954, og har ligeledes opnået to omgange i 1/16-delsfinalerne (1994 og 2006).

Ecuador har været i 1/16-delsfinalerne en gang tidligere (2006), mens Honduras ikke er avanceret fra gruppespillet i sine to tidligere optrædender ved VM-slutrunden (1982 og 2010).

Kampprogrammet - Gruppe E:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
15. juni18:00Schweiz-EcuadorEstádio Nacional Mané Garrincha, BrasíliaTV 2
15. juni21:00Frankrig-HondurasEstádio Beira-Rio, Porto AlegreDR1
20. juni21:00Schweiz-FrankrigArena Fonte Nova, SalvadorTV 2
20. juni24:00Honduras-EcuadorArena da Baixada, CuritibaDR1
25. juni22:00Honduras-SchweizArena Amazônia, ManausTV 2 Zulu
25. juni22:00Ecuador-FrankrigEstádio do Maracanã, Rio de JaneiroTV 2

Gruppe E - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Frankrig | Schweiz | Ecuador | Honduras |

VM-trupper: Frankrigs VM-trup | Schweiz' VM-trup | Ecuadors VM-trup | Honduras' VM-trup |

Skriv en kommentar