Optakt: Frankrig – Nigeria

0

Frankrig og Nigeria tørner sammen i mandagens tidlige ottendedelsfinale, der bliver det blot andet opgør mellem de to nationer i historien.

Frankrig har cruiset igennem gruppespillet. Efter i overlegen stil at have vundet de to første kampe mod Honduras med henholdsvis 3-0 og 5-2, så var Frankrig så godt som sikker på at gå videre.

I deres sidste gruppekamp tog de den med ro mod Ecuador, og spillede 0-0. Dermed var Frankrig videre på en sikker førsteplads.

Nigerias vej til ottendedelsfinalen var lidt mere kompliceret. De skuffede med kun at spille 0-0 mod Iran i den første kamp, men til gengæld sejrede de i nøglekampen mod Bosnien med 1-0.

Status var derfor fire point for to kampe, og så gjorde det knap så meget, at de tabte deres sidste gruppespilskamp til Argentina, da Iran samtidig tabte til Bosnien. Det betød, at afrikanerne snuppede andenpladsen.

Fokus på holdene:

Frankrig:

Uden Franck Ribery på holdet, og med en Samir Nasri, der ikke blev udtaget til truppen, var forventningerne ikke særligt store til Frankrig forud for VM.

Franskmændene har dog overrasket positivt, og gik også som ventet videre fra gruppen uden det store besvær. Måden de gik videre på var dog straks mere imponerende.

Det unge franske mandskab krydret med Karim Benzema i front fejede alt modstand til side specielt mod Schweiz, som blev udspillet fuldstændigt.

Vinder Frankrig mandag aften? Spil på kampen hos bet365 her.

Nigeria:

Afrikanerne har en fornuftig defensiv, og i målet har de en glimrende keeper i Enyeama.

I de to første kampe var det da også defensiven, der var i fokus for Nigeria, da de holdte nullet mod både Iran og Bosnien-Hercegovina.

Mod Argentina i den sidste gruppespils kamp blev der lukket lidt mere op for godteposen i angrebet, hvor Musa viste sig at være et spændende bekendtskab med to mål mod argentinerne.

Overrasker Nigeria og vinder over Frankrig? Spil på kampen hos bet365.

Fakta:

- Det er det andet opgør mellem Frankrig og Nigeria. Det første vandt Nigeria med 1-0 tilbage i juni 2009.

- Les Blues har tabt deres sidste to ud af tre VM-kampe til et afrikansk hold. De tabte mod Senegal i 2002 og i 2010 tabte de til Sydafrika. I 2006 besejrede de dog Togo.

- Nigeria kan som det kun fjerde afrikanske hold kvalificere sig til kvartfinalen ved VM. Kun Cameroun i 1990, Senegal i 2002 og Ghana i 2010 er lykkes med det.

- Nigeria har kun vundet en ud af deres seneste elleve VM-kampe.

- Nigeria har deres hidtil to eneste kampe i knock-out-fasen ved VM. De tabte 2-1 til Italien og 1994 og tabte 4-1 til Danmark i 1998.

- Karim Benzema har scoret ni mål i sine seneste ni optrædender for Frankrig.

Seneste nyt om holdene:

Frankrig:

Der er et par skader i den franske lejr. Mamadou Sakho kom til skade med sin albue mod Ecuador, og spiller formentlig ikke. Koscielny er også på vej tilbage fra en skade, så det forventes, at Eliaquim Mangala skal danne midterforsvar med Carane.

Derudover er der også kamp om pladserne på midtbanen, hvor Pogba og Sissoko kæmper for at starte inde. Det forventes, at Pogba bliver den fortrukne i den duel.

Nigeria:

Der er også skader i den nigerianske lejr. Midtbanespiller Michael Babatunde var uheldig med et skud, der røg ind på hans arm mod Argentina, og han er formentlig ude resten af turneringen.

Spillere som Victor Moses og Michael Uchebo kan forventes at være i spil til at overtage pladsen fra Babatunde.

Kommentarer inden opgøret:

Frankrigs landstræner Didier Deschamps:

Franskmændene har været et af turneringens lyspunkter, og har spillet en god omgang fodbold, hvilket Deschamps er godt tilfreds med.

"Det er en kæmpe tilfredsstillelse for mig og min stab. Jeg er stolt af, hvad spillerne har opnået. Vi har brug for at værdsætte dette øjeblik. Når man ser på de andre kampe, kan du se, at det er et meget vanskeligt VM. Nogle store nationer er allerede blevet slået ud, men vi er her stadig," siger den franske landstræner til fifa.com.

Mod Ecuador blev det til 0-0, men Deschamps tager den med ro.

"Vi manglede effektivitet, men vi havde en masse chancer. Vi var meget produktive i vores spil, og det var vigtigt. Det ville have været bedre at fortsætte i samme ånd, men det ødelægger ikke vores glæde over at have kvalificeret os," udtaler Didier Deschamps.

Nigeria-spiller Joseph Yobo:

Efter at have været fraværende i knock-out-fasen ved VM siden 1998, er Nigeria nu igen at finde blandt de sidste nationer ved VM.

"At kvalificere os til knock-out-fasen var vores første mål. Vi er meget glade, fordi det ikke er sket siden 1998. Den her gang, gør vi det med stolthed, og sluttede på andenpladsen, og forsøgte at vidne førstepladsen mod Argentina," siger Joseph Yobo til fifa.com.

Karim Benzema har vist storform ved VM, men ham frygter Yobo ikke.

"Vi har lige spillet mod den bedste angriber i verden (Lionel Messi, red.), så vi er klar til hvem som helst. Jeg kan ikke se, hvad vi skal være bange for. Jeg tror på mit hold, og jeg tror vi kan gøre det," slutter Joseph Yobo af med at sige.

Hold øje med:

Karim Benzema (Frankrig): Den helt store franske profil ved VM har været Benzema. Det er lige meget om han har spillet topangriber eller lagt på kanten. Han har været målfarlig og en konstant kilde til uro for modstanderen.

Ahmed Musa (Nigeria): Offensivspilleren var en åbenbaring mod Argentina, og han vil få en lignende rolle, som han havde mod Argentina, hvor han var den helt store nigerianske spiller.

Forventede startopstillinger:

Frankrig (4-3-3):

Lloris

Debuchy - Varane - Mangala - Evra

Pogba - Cabaye - Matuidi

Valbuena - Benzema - Griezmann

Nigeria (4-4-2):

Enyeama

Ambrose - Yobo - Oshaniwa - Omeruo

Musa - Onazi - Mikel - Uchebo

Odemwingie - Eneike

Odds på kampen Frankrig - Nigeria (Bet365):

1X2: 1.50 | 4.40 | 7.50
Kvalificerer sig: 1.22 | 4.50
Begge hold scorer ja/nej: 2.00 | 1.72
Vinder 1. halvleg: 1.90 | 2.40 | 7.00
Vinder 2. halvleg: 1.80 | 2.62 | 6.00
O/U 9.5 hjørnespark: 1.83 | 1.83
Kort O/U 3.5: 2.00 | 1.72
Selvmål ja/nej: 11.00 | 1.05
Karim Benzema scorer i kampen / første mål: 1.90 | 4.00
Loic Remy scorer i kampen / første mål: 2.37 | 5.50
Ahmed Musa scorer i kampen / første mål: 4.75 | 12.00
Emmanuel Emenike scorer i kampen / første mål: 5.00 | 12.00

Bud på kampens resultat:

Frankrig 3-1 Nigeria

Benzema og co. er ganske enkelt for stærke. Frankrig vil, ligesom Argentina, have nemt ved at finde vejen igennem det nigerianske forsvar.

Får Frankrig først hul på bylden, får de scoret et pænt antal mål, men det kan heller ikke udelukkes, at Nigeria får pyntet lidt på resultatet.

Hvad tror du, den bliver? Spil på kampen hos bet365 her.

Praktisk information:

Kampens dommer: Mark Geiger (USA)

Stadion: Estádio Nacional Mané Garrincha, Brasília

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: TV 2

Skriv en kommentar