Optakt: Holland – Mexico

0

Holland og Mexico krydser klinger i den tidlige kamp søndag på Estádio Castelão i Fortaleza. Læs hele optakten her.

Holland vandt suverænt gruppe B foran Chile, Spanien og Australien. Søndag aften skal de vise, om de kan fortsætte den gode stime af sejre.

Holdet tager imod Mexico, der endte på andenpladsen i gruppe B foran Kroatien og Cameroun, mens værtsnationen Brasilien tog førstepladsen i gruppen.

Fokus på holdene:

Holland:

Det lå i kortene, at Holland ville gå videre, men mange havde nok forventet, at hollænderne ville ende med andenpladsen, mens Spanien ville snuppe førstepladsen.

Men sådan skulle det som bekendt ikke gå. I Hollands første kamp, som var en gentagelse af VM-finalen 2010, besejrede de Spanien med hele 5-1.

I næste opgør ventede Australien. Her kom man foran ved Robben efter 20 minutter, men minuttet efter fik Australiens Cahill udlignet med et drømme-hug. I anden halvleg vandt Holland dog 2-1, og dermed lød sejren på 3-2 over Australien.

Senest slog hollænderne Chile med 2-0 på mål af Fer og Depay. Dermed var det en realitet, at Holland snuppede førstepladsen med ni point på kontoen og en målscore, der hed 10-3.

Derved var hollænderne også dem, der havde scoret flest mål i gruppespillet ved VM 2014.

Mexico:

Mexico blev placeret i gruppe A, og her klarede de sig ganske godt i kampen med Kroatien og Cameroun om den vitale andenplads.

Men der skulle vise sig, at blive meget spænding i toppen af gruppe A. I Mexicos første VM-opgør i Brasilien, hentede de en 1-0-sejr over Cameroun.

I næste opgør skulle de møde værterne Brasilien, og mange havde nok forventet, at Brasilien ville blæse ud over banen og vinde stort.

Mexicanernes keeper Guillermo Ochoa fik dog mere eller mindre helte-status i kampen, da han holdte bolden ude af netmaskerne, trods otte forsøg på målet fra brasilianerne.

I sidste kamp skulle Mexico møde Kroatien, og her gjorde førstnævnte kort proces. Kampen skulle dog helt ind i det 72. minut, før det første mål kom. Men så rullede målene også ind på samlebånd.

Guardado scorede i 75. minut, Hernandez i 82. minut, mens Kroatien fik reduceret efter 87 ved Perisic. En 3-1-sejr til Mexico var en kendsgerning, og dermed snuppede de andenpladsen.

De endte faktisk a point med Brasilien, men værternes målscore var væsentlig bedre end mexicanernes.

Fakta:

- Mexico har tabt deres sidste tre kampe og hentet en enkelt uafgjort i deres sidste fire kampe mod Holland.

- Det eneste VM-møde mellem parterne skete ved VM 1998 i gruppespillet. Her sikrede mexicanerne et 2-2-resultat, efter at have været bagud 0-2.

- Holland har vundet ni af deres seneste ti VM-opgør. Nederlaget kom som bekendt i VM-finalen 2010 mod Spanien.

- Mexico har scoret i deres sidste elleve VM-kampe mod en europæisk modstander, mens de kun har tabt to af disse opgør. De har vundet fire, spillet fem uafgjort og altså tabt to.

- 10 af Mexicos seneste 12 mål i VM er scoret i 2. halvleg, mens Holland har scoret otte af deres sidste ni mål i anden halvleg.

- Arjen Robben har scoret otte mål i sine sidste ni kampe for Holland.

- Robin van Persie har scoret 21 mål i sine sidste 25 kampe for Oranje.

- Johnny Rep har med sine syv scoringer i VM for Holland rekorden på landsholdet. Men han kan blive tangeret eller overhalet af Robben og van Persie ved denne slutrunde. Robben har scoret seks mål, van Persie fem mål.

Seneste nyt om holdene:

Holland:

Holland har igen Robin van Persie til rådighed. Han havde karantæne i den sidste kamp mod Chile.

Der meldes ikke om nogle skader i Hollands trup.

Mexico:

José Juan Vázquez har karantæne i opgøret, eftersom han har modtaget to gulekort tidligere i slutrunden. Han bliver sandsynligvis afløst af Carlos Salcido.

Der meldes heller ikke om skader i Mexicos trup.

Kommentarer inden opgøret:

Hollands landstræner, Louis van Gaal:

"Jeg var her for et år siden, og det var varmere dengang. Men det vil stadig komme til at få en betydning i kampen," fortalte van Gaal på lørdagens pressemøde.

"Det er derfor, jeg har forsøgt at få bragt spillerne i bedst mulig form. Jeg er overbevist om, at det også vil påvirke mexicanerne, men de er langt mere vant til forholdene end os."

"Jeg synes Mexico har et stærkt hold, der godt kan sammenlignes med Chile. Hvis du kigger på hele Mexicos hold, så synes jeg de er endnu stærkere, og de spiller næsten identisk."

Mexicos profil Javier Hernandez:

"Vi er nødt til at forholde os ydmyge og rolige, og ikke lade os rive med, fordi vi er i 1/8-finalen."

"Hvis vi ønsker, at skabe historie, er vi nødt til at slå Holland, så vi kan fortsætte vores positive udvikling."

Hold øje med:

Arjen Robben (Holland): Med otte scoringer i sine sidste ni kampe for Holland, så må Robben være nøglespilleren i kampen.

Robben har tidligere i slutrunden vist, at hans motivation er stor, og hvis han ikke scorer i kampen, så står han sandsynligvis bag minimum én assist til Robin van Persie.

Mexico (Guillermo Ochoa): Det ville være nærliggende at fremhæve Javier Hernandez, men den afgørende person bliver Ochoa.

Hvis han kan stå lige så suverænt, som han præsterede mod Brasilien, så har Mexico en reel mulighed for at gå videre. Men det kræver naturligvis, at de finder vejen til netmaskerne i modsatte ende.

Forventede startopstillinger:

Holland (3-4-1-2):

Cillessen

De Vrij - Vlaar - Martins Indi

Janmaat - De Jong - De Guzman - Blind

Sneijder

Robben, Van Persie

Mexico (5-3-2):

Ochoa

Aguilar - Moreno - Márquez - Rodríguez - Layún

Guardado - Vázquez - Herrera

Dos Santos - Hernández

Odds på kampen Holland - Mexico (bet365):

1X2: 2.10 | 3.50 | 3.80
Kvalificerer sig: 1.50 | 2.62
O/U 2.5 mål: 2.10 | 1.70
Begge hold scorer: 1.83 | 1.83
Vinder 1.halvleg: 2.75 | 2.10 | 4.33
Vinder 2. halvleg: 2.40 l 2.37 l 3.60
O/U 10.5 hjørnespark: 2.30 | 1.83
Kort O/U 3.5: 1.83 | 1.83
Selvmål Ja/Nej: 13.00 | 1.040
Robin van Persie scorer i kampen / første mål: 2.20 | 4.50
Arjen Robben scorer i kampen / første mål: 2.75 | 6.00
Obibe Peralta scorer i kampen / første mål: 3.25 | 7.00
Javier Hernandez scorer i kampen / første mål: 4.00 | 9.00

Bet365

Bud på kampens resultat:

Holland 2-0 Mexico

Jeg tror, at Holland har den kollektive styrke, som det kræver i disse kampe. Derudover er det hollandske mandskab også udstyret med en del flere profiler, der kan træde til og afgøre kampen.

Derfor virker en 2-0-sejr til Holland realistisk. Jeg våger også pelsen og tipper, at Arjen Robben og Robin van Persie bliver de to målscorere.

Praktisk information:

Kampens dommer: Pedro Proenca, Portugal

Stadion: Estádio Castelão, Fortaleza

Spille-tidspunkt: 18:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar