Hovedstødsmål gav Elfenbenskysten sejren

0

Endnu en VM-kamp blev vendt på hovedet, da Elfenbenskysten med to hurtige hovedstødsscoringer i anden halvleg fik vendt 0-1 til en 2-1-sejr. Elfenbenskysten - Japan

For eneste gang under VM-slutrunden skulle der spilles kamp kl. 3:00 dansk tid. Opgøret stod mellem Elfenbenskysten, der havde Didier Drogba på bænken, og Japan.

Det blev en forsigtig indledning på kampen, hvor de to hold skulle se hinanden an. Men efter et kvarters spil blev der ud af ingenting smækket hul på begivenhederne.

Efter et indkast havnede bolden efter lidt småspil ved AC Milan-profiler Keisuke Honda, der prompte smadrede bolden i nettet til japansk 1-0-føring med sit giftige venstreben.

Japanerne var i de efterfølgende minutter spildominerende, og med lidt held kunne de godt have bragt sig på 2-0.

Det skete ikke, og så kom Elfenbenskysten i stedet bedre med i opgøret. Mod slutningen af første  halvelg var de i flere omgange farlige omkring feltet. Den afgørende chance kom dog ikke, og derfor kunne Japan gå til pause med 1-0.

Elfenbenskysten kæmpede fra anden halvlegs start for at fremtvinge udligningen. Efter en times spil blev Didier Drogba sendt i aktion, og det gav med det samme pote.

Højre backen Serge Aurier fik plads til at slå et indlæg, som lå perfekt for Wilfried Bony, der med pandebrasken headede udligningen i kassen.

Og blot minuttet efter slog Aurier endnu et giftigt indlæg. Denne gang ramte det Gervinho, der ved forreste stolpe headede Elfenbenkysten på 2-1.

På kort tid havde afrikanerne vendt kampen fuldstændig påhovedet, og det var nu Japans tur til at vise god moral.

Men Japan fik aldrig spillet sig frem til store chancer, der kunne give den vigtige udligning. I stedet kunne Elfenbenskysten stille og roligt køre 2-1-sejren i hus.

Sejren betyder, at Elfenbenskysten og Colombia efter første runde ligger i spidsen af gruppe C med tre point, mens Japan og Grækenland stadig mangler at komme på pointtavlen.

Skriv en kommentar