VM 2010-profiler: Elfenbenskysten

0

VM-guide.dk har kigget nærmere på profilerne fra hver af VM-nationerne. Vi har udvalgt en profil fra hver kæde. Læs om de ivorianske VM 2010-profiler herunder.

 

 

MÅLMAND: BOUBACAR BARRY

Fakta:

Fulde navn: Boubacar Barry

Position: Målmand

Klub: KSC Lokeren

Højde: 1,80 meter

Vægt: 70 kilo

Fødselsdag: 29/12/1979

Landskampe/mål: 48 (0)

Biografi:

Ligesom flere andre spillere på Elfenbenskystens landshold startede målmanden Boubacar Barry sin karriere i klubben ASEC Mimosas fra hjemlandet.

Den 30-årige keeper skiftede i 2000 til Stade Rennais i Frankrig, hvor det blev til 67 optrædener inden han i 2003 flyttede til Belgien, hvor han spillede fire år i KSL Beveren. I løbet af de fire år trak Boubacar Beveren-trøjen over hovedet 101 gange.

Herefter skiftede Boubacar til et andet belgisk hold – KSC Lokeren, der også er hans nuværende klub.

På landsholdet er Boubacar Barry førstevalget. Han har 45 landskampe på CV’et og var med i truppen til VM 2006. Han spillede i Elfenbenskystens sidste gruppekamp mod Serbien og Montenegro, som Elfenbenskysten vandt 3-2. 

_______________________________________________________________________________

FORSVARER: KOLO TOURÉ

Fakta:

Fulde navn: Kolo Habib Touré

Position: Forsvarsspiller

Klub: Manchester City

Højde: 1,83 meter

Vægt: 76 kilo

Fødselsdag: 19/03/1981

Landskampe/mål: 84 (3)

Biografi:

Kolo Touré spillede fra 2002 til 2009 i Arsenal og opnåede mere end 200 kampe, men valgte i 2009 at skifte Arsenal ud med en anden Premier League-klub, nemlig Manchester City.

Han startede dog sin karriere hjemme i Elfenbenskysten, hvor han spillede for ASEC Mimosas inden Arsenal fik øjnene op for Touré og hentede ham til London. 

Touré er en stærk centerforsvarer, men startede faktisk med at have en noget mere offensiv rolle som midtbanespiller i sine tidligere år. Touré har dog hurtigt vænnet sig til pladsen i midterforsvaret, hvor han også for Elfenbenskysten er en vigtig spiller.

Han spillede sin første landskamp i 2000. 

_______________________________________________________________________________

MIDTBANESPILLER: DIDIER ZOKORA

Fakta:

Fulde navn: Alain Didier Zokora-Déguy

Position: Midtbanespiller

Klub: Sevilla FC

Højde: 1,79 meter

Vægt: 72 kilo

Fødselsdag: 14/12/1980

Landskampe/mål: 89 (1)

Biografi:

Didier Zokoras karriere tog sin start i hjemlandet Elfenbenskysten og ungdomsakademiet i Mimosas. Hans første klub på seniorplan var belgiske Racing Genk, hvor han spillede fra 2000 til 2004.

Herefter gik turen til Frankrig, hvor han spillede for AS Saint-Étienne, inden han i 2006 skiftede til engelske Tottenham Hotspur efter at have gjort en god figur ved VM-slutrunden i 2006 for Elfenbenskysten. I sommeren 2009 skrev Zokora kontrakt med spanske Sevilla.

Zokora er ikke en spiller, der scorer mange mål. Kun ganske få er det blevet til i hele karrieren. Dette hænger også sammen med, at Zokora har en defensiv rolle på midtbanen, hvor han er en dygtig taktiker. 

Han fik sin landsholddebut i 2000 og har siden spillet 89 landskampe.

_______________________________________________________________________________

ANGRIBER: DIDIER DROGBA

Fakta:

Fulde navn: Didier Yves Drogba Tébily

Position: Angriber

Klub: Chelsea FC

Højde: 1,89 meter

Vægt: 91 kilo

Fødselsdag: 11/03/1978

Landskampe/mål: 71 (42)

Biografi:

Didier Drogba startede sin fodboldkarriere i fransk fodbold og Le Mans, der var hans første klub som seniorspiller.

Angriberen blev i fransk fodbold frem til 2004, hvor han skiftede til storklubben Chelsea. Inden dette skete nåede han at optræde for Guingamp og Marseille.

I Chelsea kom der for alvor gang i karrieren for Drogba, der har vist sig som en vigtig spiller for Chelsea. I den netop overståede sæson, hvor Chelsea vandt både Premier League og FA Cuppen, blev Drogba topscorer i ligaen med 29 fuldtræffere.

Drogba fik debut for landsholdet i 2002 og kan beskrives som en noget nær komplet angriber, der er fysisk stærk og også kan sparke et godt frispark.

_______________________________________________________________________________

Skrevet af Pernille Nielsen.

Skriv en kommentar