Optakt: Elfenbenskysten – Japan

0

Kl. 03:00 dansk tid fløjtes anden kamp i den meget jævnbyrdige gruppe C i gang, når det gælder et rigtig interessant opgør mellem Elfenbenskysten og Japan. Elfenbenskysten - Japan

VM 2014 er sidste udkald for Elfenbenskysten, inden et generationsskifte venter. Drogba og co. har i de sidste to VM-slutrunder været i hårde grupper, hvor de ikke har formået at spille sig videre.

I år ser det imidlertid anderledes ud, da gruppe C er meget tæt med fire hold, der kan slå hinanden. Mens Colombia på forhånd ligner en lille favorit til at vinde gruppen, mener de fleste eksperter, at Elfenbenskysten og Japan kommer til at kæmpe om andenpladsen i gruppen.

Derfor er dagens kamp vigtig for begge mandskaber, da et nederlag vil betyde, at videre avancement bliver svært. Omvendt er en ottendedelsfinale ikke langt væk, hvis det ender med tre point i nat.

Fokus på holdene:

Elfenbenskysten:

Det er et rutineret hold, som Elfenbenskysten har sendt af sted til Brasilien. Afrikanerne skal forsøge at spille sig videre fra det indledende gruppespil for første gang nogensinde.

På toppen ligger holdets store stjerne, Didier Drogba, mens Yaya Touré fra Manchester City skal styre spillet fra den centrale midtbane.

På kanterne skaber Gervinho og Salomon Kalou fart og kreativitet. Defensivt er rutinerede Kolo Touré blandt profilerne.

Japan:

Japan spadserede sig igennem den asiatiske VM-kvalifikation, og det gjorde de primært via offensiv fodbold med hurtige teknikere.

På den offensive midtbane er holdet stærkt besat med et giftigt trekløver bestående af Shinji Kagawa, Keisuke Honda og Shinji Okazaki.

Fakta:

Japan var – sammen med Sydkorea – værter for VM i 2002, hvor japanerne røg ud i ottendedelsfinalen efter et 1-0-nederlag til Tyrkiet.

Kun to gange har Elfenbenskysten deltaget ved en VM-slutrunde. Debuten kom i 2006, mens de i 2010 var deltagere for anden gang.

I 1998 debuterede Japan ved VM, hvilket ikke blev nogen succes. Det blev til tre nederlag i gruppespillet mod hhv. Kroatien, Argentina og Jamaica.

Elfenbenskysten og Japan har aldrig spillet en kamp mod hinanden ved en VM-slutrunde før. De to andre nationer i gruppe C, Colombia og Grækenland, har heller aldrig spillet en VM-kamp mod hverken Elfenbenskysten eller Japan før.

Hold øje med:

Didier Drogba (Elfenbenskysten):

36-årige Drogba spiller med 99 % sikkerhed sin sidste VM-slutrunde. Han vil gøre alt for slutte godt af på den store scene, og han skal nok komme frem til chancer. Han har i den forgangne sæson vist, at han stadig ved, hvor målet står.

Keisuke Honda (Japan):

En dødboldekspert, som derudover har en herlig teknik med den lille runde. Han ligger centralt på den offensive midtbane og skal skabe chancerne for Japan. Han er en nøglespiller for asiaterne.

Forventede startopstillinger:

Elfenbenskysten (4-3-3):

Barry

Aurier – Touré – Bamba – Boka

Touré – Tioté – Die

Kalou – Drogba – Gervinho

Japan (4-2-3-1):

Kawashima

Uchida – Yoshida – Konno – Nagatomo

Yamaguchi – Endo

Okazaki – Honda – Kagawa

Kakitani

Praktisk information:

Dommer: Enrique Osses (Chile)

Stadion: Arena Pernambuco, Recife

Spille-tidspunkt: 03:00

Vises på: TV2 Zulu

Skriv en kommentar