VM 2010-optakt: Brasilien – Elfenbenskysten

0

Brasilien og Elfenbenskysten står overfor hinanden i gruppe G i begge holds anden kamp under VM-slutrunden. Brasilien har indtil nu tre point, mens Elfenbenskysten kun har et point.

Gruppens store favorit Brasilien tager imod et afrikansk hold, Elfenbenskysten, der fik uafgjort mod Portugal i deres første kamp, og det sættes der her fokus på.

Brasilien vandt smalt 2-1 i deres første gruppekamp, på trods af, at de havde en masse chancer til flere mål, imod et ellers velspillende og overraskende nordkoreansk hold.

Elfenbenskysten derimod spillede lige op med Portugal. Denne kamp endte dog målløs. Selvom begge hold til tider viste storspil, så ville bolden bare ikke få nettet til at blafre.

Brasiliens første målmand Julio Cesar tror, at Elfenbenskysten vil gå ud og udfordre i højere grad end i deres første kamp imod Portugal.

”Elfenbenskysten er fysisk meget stærk. De er nødt til at gå ud og få et resultat, og det vil være en helt anden kamp end vores åbningskamp mod Nordkorea, der blot ønskede at forsvare sig. Jeg tror, at Elfenbenskysten vil komme ud og udfordre mere.”

Favoritværdigheden må Brasilien dog nok påtage sig, og Elfenbenskystens træner, Sven-Göran Eriksson, er da også klar over, at sydamerikanerne er blandt verdens bedste. Alligevel har han opskriften på at slå brasilianerne.

"Jeg har stor respekt for Brasilien. De er et af de bedste hold i verden, men jeg er ikke bange for dem. Jeg har nogle topklasse-spillere. Disciplin og samhørighed vil blive afgørende. Det er den måde, som man slår Brasilien på."

Der er ingen tvivl om, at Brasilien er et stjernespækket mandskab, der ikke blot er favoritter i denne kamp, men ved hele VM-slutrunden. Sydamerikanerne kan sikre sig videre avancement med en sejr, men man skal ikke udelukke Elfenbenskysten, der med deres store stjerne, Didier Drogba, sagtens kan hive en kanin op af hatten og overraske.

Hold øje med:

Brasilien - Robinho: På samme måde som Drogba er sat til at få nettet til at blafre for Elfenbenskysten, er Robinho det samme hos Brasilien. Den 26-årige brasilianer har haft det hårdt på klubplan, hvor han senest har været på leje i barndomsklubben Santos fra Manchester City. Selvom han dog ikke kom på måltavlen i Brasiliens første VM-opgør, var han uhyre farlig og satte sine medspiller i scene hele tiden.

Elfenbenskysten - Didier Drogba: Chelsea-spilleren har sat mål ind på samlebånd i den engelske Premier League, hvor han har vist stor styrke hos London-klubben, hvor det blev til 44 kasser i sidste sæson. Chelsea røg dog hurtigt ud i Champions League til Inter, hvor Drogba stod overfor Lucio. Netop brasilianske Lucio skal igennem aftenens kamp prøve at dække af for angriberen, når de igen står overfor hinanden.

Seneste nyt om holdene:

Brasilien: Det ser ikke umiddelbart til at den brasilianske træner, Dunga, har i sinde at skifte ud på pladserne i startopstillingen.

Elfenbenskysten: Det ser ud til at Didier Drogba igen er tæt på at være fit for fight, og kan få nogle flere spilleminutter, hvor han ikke kunne klare at spille hele kampen mod Nordkorea. Han forventes, at starte inde.

Forventede startopstillinger:

Brasilien:

Julio Cesar

Maicon - Lucio - Juan - Michel Bastos

Gilberto Silva - Felipe Melo

Elano - Kaka - Robinho

Luis Fabiano

Elfenbenskysten:

Barry

Demel - K. Toure - Zokora - Tiene

Y. Toure - Eboue - Tiote

Gervinho - Drogba - Kalou

Dagens sene kamp, der står mellem Brasilien og Elfenbenskysten, kan følges på Canal 9 fra klokken 20:30.

Skrevet af Emal Aghazadeh.

Skriv en kommentar