Optakt: VM-kval: Europa – gruppe I

0

VM-guide.dk ser frem mod de kommende VM-kvalifikationskampe fra den europæiske del. I denne optaktsartikel bliver de tre kampe i gruppe I gennemgået.

Optakt:

Den sidste af de ni europæiske VM-kvalifikationsgrupper er gruppe I. Og det er her, vi finder den allerstørste spænding i skrivende stund.

Fire nationer ligger med to points margin i toppen og kæmper om den altafgørende førsteplads og andenpladsen, der med stor sandsynlighed vil betyde playoff.

Kroatien og Island fører an med 13 point, mens Ukraine og Tyrkiet er lige i hælene med 11 styks. Styrken og tætheden i gruppe I kan måske findes i, at de fire mandskaber, der kæmper om VM-deltagelse, alle var med til EM i Frankrig sidste sommer.

Med andre ord er det fire hold, der for nyligt har vist, at de rummer en vis portion dygtighed. Det kan man til gengæld ikke sige om Finland og Kosovo, der er bundskraberne i gruppe I - begge med kun et enkelt point.

Kroatien-Kosovo

Et ægte Balkan-brag, hvor man dog må forvente, at Kroatien hurtigt sætter tingene på plads. Værterne har især offensivt et hav af verdensklassespillere, der selv på en halvdårlig dag bør kunne banke Kosovo.

Finland-Island

Der venter et nordisk brag, når Finland i morgen tager imod Island. For få år tilbage ville det ligne et yderst jævnbyrdigt opgør, men efter en lang række stærke præstationer er favoritfærdigheden nu tippet over til Islands fordel.

Ukraine-Tyrkiet

Selvom begge mandskaber før morgendagens kampe i gruppe I kun er to point fra førstepladsen, vil et nederlag i denne kamp være dyrt.

Ikke nok med, at førstepladsen (og måske også andenpladsen) vil være fem point væk, vil taberen af Ukraine og Tyrkiet også se modparten stryge tre point foran i pointregnskabet.

Skriv en kommentar