Ingen armensk hjælp til Danmark

0

Tjekkiet havde i dagens tidligere kamp i gruppe B brug for en sejr mod Armenien. Og tjekkerne fik de tre point i Yerevan, som de var kommet efter. VM fodbold

Der var vigtige point på spil, da Armenien i dag tog imod Tjekkiet i gruppe B. Tjekkerne skulle revanchere fredagens 3-0-nederlag til Danmark, mens Armenien ligeledes havde meget brug for de tre point.

Første halvleg blev en taktisk affære, hvor ingen af holdene ville risikere noget. Derfor sluttede de første 45 minutter ikke overraskende 0-0.

Til gengæld kom der hurtigt gang i målscoringen i anden halvleg. Der var således blot spillet to minutter, da tjekkernes 20-årige Matej Vytra bragte gæsterne på sejrskurs.

Nu blev Armenien tvunget længere frem på banen, da et nederlag med 99 % sikkerhed ville betyde VM-exit. Men det kneb stadig for hjemmeholdet med at få presset Petr Cech i Tjekkiets mål.

Armenien fik dog langsomt mere boldbesiddelse, uden at det for alvor kastede nogle store chancer af sig. Og i stedet for en udligning lukkede Tjekkiet kampen.

Med ca. 10 minutters spil igen blev Vydra nemlig sendt alene igennem, og for anden gang i opgøret fandt den unge tjekke vejen til netmaskerne. 2-0, og kampen var nu reelt afgjort.

Armenien havde nu ganske naturligt opgivet håbet om point. Og i stedet blev det 3-0 i kampens sidste angreb, da Tjekkiet efter et veludført kontraangreb begravede det sidste armenske håb. Målscoreren var Daniel Kolar.

Med 3-0-sejren rykker Tjekkiet op på tredjepladsen i gruppe B – foran Danmark, som tog kan tilbageerobre pladsen med en sejr senere på aftenen mod Bulgarien.

Til gengæld ser det nu ganske sort ud for Armenien, der har tabt de sidste tre VM-kvalkamp i gruppen.