Optakt: VM-kval, Europa – gruppe B

0

VM-guide.dk varmer – igen – op til aftenens VM-kvalkampe ved at kigge alle de ni europæiske kvalifikationsgrupper igennem. Christian Eriksen

Optakt:

Med en dejlig dansk sejr i fredags er gruppe B åbnet 100 % op igen. Italien, der sad over i fredagens runde, ligner stadigvæk en sikker gruppevinder. Til gengæld er Bulgarien pludselig presset trods deres fornemme 6-0-sejr over Malta. Danmark har den store fordel, at de ikke har mødt de formodet svageste hold (Malta og Armenien) endnu, hviket betyder, at der forhåbentlig venter 12 point til Danmark i disse fire kampe. Bulgarien, derimod, mangler både Italien og Danmark på udebane. Og netop Danmark og Bulgarien tørner sammen i meget vigtig kamp i aften, hvor vinderen vil stå med gode kort for at nå andenpladsen i gruppe B. Tjekkiet skal en tur til Yerevan, hvor Armenien bestemt ikke bliver nogen nem modstander.

Dagens kampe:

Malta – Italien

Italien står i en rigtig gunstig position i gruppe A, hvor de azurblå foreløbig kun har tabt point i første rundes udekamp imod Bulgarien. I aften kan italienerne fortsætte VM-kursen, hvis de formår at slå Malta på udebane. Og det må siges at være en opgave, der burde være til at løse for Prandellis udvalgte. Malta har ganske som ventet ikke fået nogle point hidtil i gruppe B, og det vil være en kæmpe sensation, hvis ikke Italien cruiser en sikker sejr hjem i aftenens opgør.

Danmark – Bulgarien

Det ligner en direkte duel i kampen om andenpladsen. Bulgarien er i øjeblikket i førertrøjen, men som tidligere nævnt har bulgarerne mødt væsentlig svagere modstand foreløbig. Samtidig har Bulgarien spillet én kamp mere end Danmark, hvorfor en dansk sejr i Parken vil betyde, at vi pludselig står i en rigtig god position i gruppen. Til gengæld vil det se rigtig, rigtig skudt ud, hvis Bulgarien tager sejren med hjem. Uafgjort vil også klart være et resultat, som bulgarerne vil være mest tilfredse med. Men Danmark er favoritter i aften, og hvis vi fortsætter takterne fra anden halvleg af Tjekkiet-kampen, ser det lovende ud.

Armenien – Tjekkiet

Tjekkerne tabte et stort skridt mod VM i fredagens nederlag mod Danmark. Derfor er Bíleks tropper pisket til at vinde aftenens udekamp mod Armenien. Og det bliver formentlig ikke nogen helt nem opgave. Armenien er et ganske glimrende fodboldhold, og de armenske spillere vil kæmpe 100 %, da kampen vil være deres sidste chance for at hænge på i gruppe A. Tjekkiet er svage favoritter i en kamp, som er meget svær at spå om.

Skriv en kommentar