Iniesta sikrede Spanien VM-titlen

0

Spanien er verdensmestre for første gang i historien. Finalen mod Holland måtte ud i forlænget spilletid, hvor Andres Iniesta slog til og scorede kampens enlige mål.

Her til aften skulle det afgøres, hvem der skulle være verdensmestre. Spanien og Holland, der begge aldrig har været verdensmestre tidligere, stod søndag aften i finalen, der blev spillet på Soccer City Stadium i Johannesburg.

Det var som forventet Spanien, der startede med at have mest boldbesiddelse, mens Holland var noget mere afventende. På trods af, at hollænderne startede forholdsvis langt tilbage på banen, var Spanien ved at komme foran efter bare fire minutter.

Xavi lagde et indlæg ind i feltet, hvor Sergio Ramos steg til vejrs og headede mod mål. Hollands målmand Stekelenburg måtte finde en flot redning frem, da han afværgede forsøget. Herefter havde både Villa og Ramos en kvalificeret afslutning, inden Holland kom mere ind i opgøret.

Der blev dog ikke produceret de store muligheder i opgøret, der udviklede sig til at blive en noget uskøn affære, hvor der blev gået hårdt til den i nærkampene. Det betød også, at dommer Howard Webb måtte finde flere gule kort frem.

Anden halvleg fortsatte som første halvleg var sluttet, og hverken Spanien eller Holland formåede at få skabt det store. Det var således også lidt tilfældigt, da Wesley Sneijder fik sendt Arjen Robben af sted med en friløber. Bayern München-spilleren kunne dog ikke udplacerede Iker Casillas, der med en god fodparade fik reddet forsøget.

Et kvarter før tid fik også Spanien en stor mulighed. Det var igen Sergio Ramos, der fik chancen. Xavi sparkede et hjørnespark ind i hovedet på Ramos, der helt fri headede bolden over mål.

Kort før tid fik Robben en ny chance for at score, da han udnyttede Carles Puyols manglende hurtighed og kom fri med Casillas. Den spanske målmand kom dog ned og sikrede sig bolden inden Robben fik afsluttet. Den ordinære spilletid endte dermed uden scoringer. Til gengæld var der blevet uddelt ni gule kort.

I den forlængede spilletid fik Fabregas en stor chance, men Stekelenburg reddede med en god fodparade. Hollands forsvarsspiller Mathijsen forsøgte sig efterfølgende med et hovedstød, der dog gik over mål.

I anden halvleg af den forlængede spilletid blev John Heitinga udvist, da han modtog sit andet gule kort. Og i det 116. minut kom scoringen endelig. Det var Spaniens Iniesta, der modtog bolden fra Fabregas, sendte bolden i mål. Scoringen udløste protester fra de hollandske spillere, der appellerede for offside.

Det blev dog ikke dømt, og da Holland ikke formåede at komme tilbage i kampen, vandt Spanien 1-0. De forsvarende europamestre vandt dermed VM 2010.