Island efter imponerende EM: Ingen undervurderer os længere

0

Island har fået en fin start på VM-kvalifikationen, men ifølge landstræner Heimir Hallgrimsson er det blevet sværere, da ingen længere undervurderer dem.

Ved sidste sommers EM-slutrunde var Island et yderst positivt bekendtskab. Den lille østat slog England ud undervejs, og de måtte først kapitulere i kvartfinalen mod Frankrig.

De imponerende bedrifter under EM har dog skabt nye udfordringer i den igangværende VM-kvalifiktionen, slår landstræner Heimir Hallgrimsson fast i et længere interview med fifa.com.

"Ingen undervurderer os længere," lyder den indledende kommentar fra Hallgrimsson, da snakken falder på VM-kvalifikationen.

"Vi skal være glade indtil videre. Efter EM havde Island - som alle ved - en stor, stor fest. Og du ved, hvordan det er dagen efter en fest - det er ikke altid nemt at komme op og begynde at arbejde igen."

Hallgrimsson forklarer samtidig, at en del af de islandske EM-spillere, der til dagligt spiller i Skandinavien, efter EM kom tilbage til deres respektive klubber uden at have fået hvilet stængerne. På baggrund af dette mener Hallgrimsson, at Island har fået en yderst acceptabel start på VM-kvalifikationen.

"Når man ser sådan på det, var det fantastisk at starte med at få uafgjort i Ukraine og derefter at slå Finland og Tyrkiet. Ok, vi tabte ude til Kroatien, men de var bare bedre end os på dagen, og jeg har ingen klager over mit hold," siger Hallgrimsson.

Den islandske landstræner forudser, at det bliver tæt i gruppe I, som udover Island tæller Kroatien, Ukraine, Tyrkiet, Finland og Kosovo.

"Vi er fokuserede, og det bliver vi nødt til at være, for det står klart, at det vil blive rigtig tæt. I øjeblikket ser det ud til, at Kroatien vil blive nummer et, men tingene kan ændre sig hurtigt."

"Vi er bare nødt til at tro på, at vi kommer til Rusland og gøre alt, hvad vi kan for, at det kommer til at ske," forklarer Hallgrimsson.

Island ligger i øjeblikket på tredjepladsen i gruppe I med syv point efter fire kampe. Foran islændingene er Tyrkiet (8 point) og Kroatien (10 point).

Skriv en kommentar