Island skal til VM for første gang

0

Island er VM-klar for første gang nogensinde, efter de på hjemmebane sikkert slog Kosovo med 2-0 og dermed vinder gruppe I.

Island havde alletiders mulighed for at kvalificere sig til VM for første gang i landes historie. Kravet var en sejr hjemme mod bundholdet i gruppe I, Kosovo.

Det så længe ud til, at islændingene overraskende måtte gå til pause med 0-0, men fem minutter før halvtid driblede Gylfi Sigurdsson sig igennem Kosovos forsvar og sparkede Island på VM-kurs.

1-0 var stillingen efter de første 45 minutter.

En sejr ville altså sende Island til VM, og midtvejs i anden halvleg punkterede værterne kampen, da Sigurdsson fandt Johann Gudmundsson, som øgede til 2-0.

Yderligere scoringer faldt der ikke i opgøret, hvorfor festen kunne begynde i Island, som for første gang i landets historie er klar til VM i fodbold.