Optakt: Argentina – Island

0

Argentina mødes med VM-debutanten Island i parternes første gruppespilskamp ved denne VM-slutrunde. Læs hele optakten til opgøret her.

Det er en fodboldstormagt mod en VM-debutant. Verdens bedste fodboldspiller mod et voldsomt stærkt kollektiv. Det er noget af en ilddåb, som islændingene får, når de får taget deres VM-mødom mod selveste Argentina. VM-guide.dk klæder dig på til kampen her.

Fokus på holdene:

Argentina:

Det er svært at komme udenom, at Argentina har en af verdens bedste offensive line-ups. Messi, Dybala, Higuain, Agüero. Serie A-topscorer Mauro Icardi var der ikke engang plads til i truppen.

Til gengæld kan defensiven volde problemer. Udover Manchester City-spilleren Otamendi og veteranen Javier Mascherano er der ikke mange navne, som den almene dansker vil nikke genkendende til, og spørgsmålet er, om den argentinske defensiv er god nok til at bære holdet frem til en triumf.

Der skulle gå lang tid, før argentinerne var VM-klar. Med fem kampe tilbage lignede det en form sag, men så tabte Argentina til Bolivia, og da de næste tre opgør endte uafgjort, var Argentina pressede til sidste runde. Det endte dog lykkeligt for Messi og co., der slog Ecuador 3-1 og bookede en VM-billet.

Argentinerne har spillet tre testkampe op mod VM, og mens 4-0-sejren over Haiti og 2-0 over Italien vækker optimisme, så er det 1-6-nederlaget til Spanien, der står ud som det mest bemærkelsesværdige.

Bliver det den voldsomme offensiv eller den vaklende defensiv, der tager overskrifterne for Argentina?

Island:

Ved EM 2016 tog Island hele Europa med storm, da debutanterne nåede kvartfinalen og på vejen blandt andet slog England ud.

Nu gælder det den lille nations første VM-slutrunde, og hvilket brag at åbne ballet med.

Island er den gode historie for fodboldfeinschmeckere. Det er kollektivet, de hårdt kæmpende vikinger, de medlevende fans og den lillebitte nation, som trodsede alle odds. Kan de åbne VM med en sejr mod Argentina, kan der opstå en voldsom hype om Island igen.

De nordiske vikinger var havnet i en kvalifikationspulje, der på forhånd så svær ud mod lande som Tyrkiet, Kroatien og Ukraine. På hjemmebane gjorde de dog rent bord, og derfor kunne de i sidste runde booke den direkte kvalifikation med en 2-0-sejr over Kosovo.

Til gengæld har Island haft en horribel optakt til VM med fire testkampe, hvor det blot blev til en uafgjort mod Ghana og tre nederlag til Mexico, Peru og Norge. Er Island klar til verdens største scene?

Fakta:

- De to hold har aldrig tidligere spillet mod hinanden.

- Den argentinske angriber Lionel Messi er bookmakernes favorit til at blive VM-topscorer.

- Island har aldrig før deltaget ved VM. Før 2016 havde de ikke engang deltaget i en slutrunde.

- Under EM i 2016 gik Islands jubelscene – det berømte vikingeklap – viralt over hele verden.

- Lionel Messi blev i 2014 kåret til VM’s bedste spiller.

- Island er ikke en stor fodboldnation. Faktisk er budgettet til landsholdet så småt, at landstræner Hallgrimmson har et deltidsjob som tandlæge ved siden af landstrænergerningen.

Seneste nyt:

Argentina:

Sergio Romero blev dømt ude med en knæskade for godt en måned siden, og for under en uge siden blev også Manuel Lanzini dømt ude med en knæskade. Men udover disse to råder Sampaoli over en fit trup, som han selv siger, ser skarp ud.

Island:

Den islandske trup er skadesfri, og formmæssigt har der heller ikke været nogle offentlige bekymringer.

Hold øje med:

Lionel Messi (Argentina):

Det er næsten overflødigt at sige, men hold lige et vågent øje med ham her. En af verdens bedste fodboldspillere i dette årtusinde er manden, der skal bære Argentina på sine skuldre. I 2014 var det lige ved og næsten, og dette er vel Messis sidste skud efter en VM-titel, inden alderen begynder at trykke.

Gylfi Sigurdsson (Island):

Selvom det er småt med stjerner på det islandske hold, skiller Sigurdsson sig ud. Den teknisk dygtige Everton-profil er en meget dygtig spiller, og der er ikke meget af Islands offensive spil, som ikke går gennem ham.

Forventede startopstillinger:

Argentina (4-2-3-1):

Caballero

Salvio - Otamendi - Rojo - Tagliafico

Mascherano - Biglia

Meza - Messi - Di Maria

Agüero

Island (4-2-3-1):

Halldorsson

Sævarsson - Arnason - Ragnar Sigurdsson - Magnusson

Gunnarsson - Hallfredsson

Gudmundsson - Gylfi Sigurdsson - Bjarnason

Finnbogason

Praktisk information:

Stadion: Spartak Stadium, Moskva

Spille-tidspunkt: 16. juni, kl. 15:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar