Optakt: Nigeria – Island

0

Det er kampen om andenpladsen i gruppe D, når Nigeria og Island mødes fredag klokken 17:00. Læs hele optakten her.

Optakt til Nigeria vs Island

Gruppe D blev åbnet op i første runde, da favoritterne fra Argentina blot fik et point. Nu er kampen om den videre kvalifikation åben, og det skal Nigeria og Island forsøge at udnytte. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Nigeria:

Der var ikke meget at glæde sig over for afrikanerne, da Kroatien uden at spille sig ud vandt en sikker 2-0-sejr over et nigeriansk hold, som ikke kom med meget.

Nigeria er til gengæld ikke lige så undertippede her, som de var mod Rakitic, Modric og co., og denne kamp kan muligvis blive kampen, hvor de stempler ind i VM-sammenhæng.

Her skal de op og skabe kampen, og med dygtige offensive spillere er det ikke utænkeligt, at de kan ryste den islandske struktur og give skandinaverne kamp til stregen.

Island:

Det var en kæmpe overraskelse, da Island formåede at hive et point mod mægtige Argentina. Ikke mindst takket være Randers FC-keeperen Hannes Halldorsson, som undervejs reddede et straffespark fra Lionel Messi.

Mens Island i første halvleg af Argentina-kampen spillede flot med, blev det i anden halvleg spil til et mål, men de islandske vikinger holdt stand og trak sig ud af opgøret med et point.

Muligheden for at kvalificere sig videre lever i bedste velgående for et islandsk hold, som med en sejr minimum vil ligge nummer to i puljen inden sidste runde. Skal de levere endnu en overraskelse, som de gjorde ved EM for to år siden?

Fakta:

- De to hold har blot spillet en kamp mod hinanden tidligere. Det var en venskabskamp i 1981, som Island vandt 1-0.

- Island er med ved deres første VM nogensinde.

- Nigerias bedste VM-resultat er en 1/8-finale i 1998.

Seneste nyt:

Nigeria:

Nigerianerne havde overraskende fået Leon Balogun klar til opgøret mod Kroatien, og meldingerne lyder, at han skulle være tæt på at være 100 % klar igen. Dermed har Nigeria alle 23 mand klar til kampen.

Island:

De islandske nyheder har primært handlet om Rurik Gislason, hvis Instagram-profil er eksploderet siden kampen mod Argentina. Den attraktive islænding har fået over en halv million nye følgere – primært sydamerikanske kvinder. På fodboldfronten er der ikke noget at melde, da alle er klar til kamp.

Hold øje med:

Alex Iwobi (Nigeria):

Iwobi er en af dem, der kan få en fremtrædende rolle, hvis Nigeria lykkes med at sætte spillet, som de vil. Lykkes det, kommer meget af det offensive spil til at gå gennem ham, og det islandske forsvar skal derfor holde et vågent øje med Arsenal-profilen.

Gylfi Sigurdsson (Island):

Mod Argentina endte Island med et stå defensivt for at forsvare et resultat, men det må forventes, at islændingene vil presse mere på offensivt mod Nigeria, og her får Gylfi Sigurdsson en hovedrolle som det klart stærkeste offensive kort på det islandske mandskab.

Forventede startopstillinger:

Nigeria (4-2-3-1):

Uzoho

Shehu - Troost-Ekong - Balogun - Idowu

Ndidi - Mikel - Etebo

Moses - Iheanacho - Iwobi

Island (4-3-3):

Halldorsson

Arnason - Sævarsson - Ragnar Sigurdsson - Magnusson

Gudmundsson - Gunnarsson - Hallfredsson

Bjarnason - Finnbogason - Gylfi Sigurdsson

Praktisk information:

Stadion: Volgograd Arena, Volgograd

Spille-tidspunkt: 22. juni, klokken 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar