Jabulani – en nyskabende VM-bold

0

VM-guide.dk har set nærmere på VM-bolden 2010, der har fået navnet Jabulani. Adidas's PR Manager Ulrich Scheibelein fortæller samtidig, hvad tankerne er bag VM-bolden.

VM-guide.dk har fået Adidas's PR Manager Ulrich Scheibelein til at forklare, hvad tankerne bag sommerens VM-bold Jabulani har været.

”Tankerne har været at fremstille en bold, der fuldt ud lever op til de internationale krav og behov fra verdens spillerne," lyder forklaringen til VM-guide.dk fra Scheibelein, som understreger, at der ikke er taget specifikke hensyn til hverken markspillerne eller målmænd.

VM-slutrunden afholdes som bekendt i Sydafrika, og det afspejler sig også i form af boldens design.

"Den officielle bold til VM er ikke en hvilken som helst bold. Det er bolden, der spilles med under VM i Sydafrika, med inspiration taget netop fra dette kontinent," fortæller Ulrich Scheibelein.

I forhold til tidligere VM-bolde er der naturligvis udviklet videre på det, hvilket også er tilfældet denne gang, hvor man blandt andet får et bedre touch på bolden.

"Den er lettere at ”håndtere” på grund af dens ”Grip and Groove” gåsehuds ydre. Samtidig har den færre samlinger/syninger, hvilken gør den mere fuldendt rund," siger Ulrich Scheibelein.

Når spillerne ude i deres normale klubber spiller med en bold er der også væsentlige forskellige på VM-bolden og de bolde.

"Bolden repræsenterer det ypperste inden for nyskabende teknologi af bolde," slutter Scheibelein over for VM-guide.dk.

Det siger spillerne om VM-bolden:

"Jeg ønsker ikke, at kritisere den. Lige siden jeg begyndte at spille fodbold, er de forskellige bolde blevet kritiseret. Kontakten med bolden er altafgørende for mig, og den er helt perfekt med denne bold," siger Brasiliens Kaká.

"En kraftfuld bold, som samtidig giver en fornemmelse af et rent spark," siger Englands Frank Lampard.

"Det er ikke for sjov, at alle lande kritiserer bolden. At vi samtidig spiller i højden kan være medvirkende til, at bolden får et underligt svæv. Det skal ikke være en undskyldning, men vi skal vænne os til at spille med den," siger Danmarks Daniel Jensen.

”Den nye model er totalt mangelfuld, og jeg synes, at det er en skam, at et VM med så mange store spillere, skal afvikles med sådan en bold," forklarer Italiens Gianluigi Buffon.

"Det er virkelig trist, at vi skal spille VM med en så forfærdelig bold," fortæller Spaniens Iker Casillas.

Det siger skaberen af VM-bolden om kritikken:

”Jeg har ikke opdaget noget ved bolden, der bekymrer mig. Bolden har været på markedet siden december og har været brug verden over uden synderlige kommentarer.""Det er holdene, der har spillet i højderne, som er kommet med kritikken."

"Kritikken er ikke helt uventet. Inden hver eneste turnering, er der spillere, som ytrer sig om bolden. Der er ingen hemmeligheder omkring bolden."

"Den er designet til, at de bedste spillere i verden kan vise deres færdigheder."

"Hvis der er problemer, kan spillerne bare henvende sig til mig og få nogle tricks til, hvordan man kan få bolden til at agere en smule anderledes, når man sparker til den i højderne."

"Men der er ingen, der har henvendt sig," siger Andy Harland, som har udviklet bolden på Loughborough University's Sports Technology Institute i England

Skriv en kommentar