VM 2022-bolden Al Rihla

0
VM 2022-bolden Al Rihla - Læs alt og se billeder her

Foto: Shutterstock

VM 2022 i Qatar vil blive spillet med den officielle VM-bold, Al Rihla. Den indeholder en række nye teknologier. Her kan du læse alt om bolden frem mod VM 2022.

VM-bold 2022 - Al Rihla

Al Rihla er navnet på den officielle kampbold, der vil blive spillet mod under vinterens VM-slutrunde i Qatar.

Det er 14. VM-slutrunde i træk, at adidas står bag kampbolden. Navnet Al Rihla er arabisk, og på dansk kan det oversættes til "rejsen".

» Køb VM 2022-bolden hos MMsport.dk her *

VM 2022-bolden Al Rihla

Foto: Shutterstock

VM-bolden i Qatar har Speedshell

Én af de store nyheder ved denne slutrundes VM-bold er at den har Speedshell. Det er en teknologi, der øger flyvehastigheden samt boldens rotation. Det er altså ønsket om at opnå en ekstraordinær aerodynamik og et perfekt skud for spillerne.

Bolden består af 20 paneler, mens den rummer to forskellige former for paneler. Bolden giver maksimal kontrol og præcision, når du skyder til bolden.

"Spillet bliver hurtigere og i takt med at det sker, bliver nøjagtighed og flyvestabilitet afgørende. Det nye design gør det muligt for bolden at holde sin hastighed betydeligt højere, når den bevæger sig gennem luften. Vi satte os for at gøre det umulige muligt ved at skabe den hurtigste og mest præcise VM-bold til dato gennem radikal innovation," fortæller adidas' design-direktør, Franziska Loeffelmann, til adidas.com.

» Køb VM 2022-bolden hos MMsport.dk her *

Designet af VM 2022-fodbolden

Al Rihla er designet ved at gennemføre en lang række af strenge tests i adidas' laboratorier, vindtunneller samt på banen.

Den nye panelform og overfladetekstur er innovativt.

CTR-CORE: En innovativ kerne i bolden, som er indstillet til at forbedre nøjagtighed og konsistent, som understøtter hurtigt, præcist spil med maksimal form og lufttilbageholdelse.

SPEEDSHEEL: Boldens polyuretan overflade med mikro- og makroteksturer plus en ny 20-delt panelform er med til at forbedre aerodynamikken for at understøtte VM-boldens nøjagtighed, flyvestabilitet og sværv af skud.

Boldens udseende bærer farven hvid med et flerfarvet design. Det skal symbolisere at verden bliver forbundet gennem fodbold.

Det skal derudover også symbolisere spillets stadigt stigende hastighed, hvor hastigheden afslører farvespektret for at begejstre spillere og fans over hele verden fra græsrodsfodbold til eliteniveau.

VM 2022-bolden Al Rihla

Foto: Shutterstock

Miljøet i centrum for Al Rihla-bolden

Man har i særdeleshed haft miljøet i centrum, da man udviklede VM-bolden Al Rihla. For første gang nogensinde er en VM-bold skabt kun med vandbaseret blæk og lim.

Dermed er man med til at underbygge den tendens i samfundet, hvor der tages højde om en fremtid for generationerne i fremtiden, og hvor der tænkes grundigt over brugen af materialer og ikke mindst måden hvorpå materialerne kan genbruges.

Det sociale ansvar er også i fokus

I forbindelse med lanceringen af den nye VM-bold vil adidas også bruge mange ressourcer på at pleje græsrodsfodbolden i forskellige lande.

"Hos adidas mener vi, at sport tilhører alle, og vi har været engagerede og aktive i at forbedre adgangen og ligestillingen for vores globale fællesskab af fodboldspillere. Som en del af denne forpligtelse, på sin rejse rundt i verden, vil Al Rihla støtte lokale samfund med aktiviteter, som er designet til at skabe varig effekt for græsrødderne og videre frem," fortæller adidas' General Manager, Nick Craggs til firmaets hjemmeside og tilføjer:

"Vi er også stolte af at fortsætte vores arbejde med Common Goal, hvor 1 % af Al Rihlas nettosalg støtter bevægelsen, sammen med at bruge fodbold som et redskab til at drive social forandring og en meningsfuld indvirkning på unge menneskers liv."

Al Rihla er den første VM-bold i turneringens 92-årige historie, som direkte vil bidrage til at skaffe midler til en positiv indvirkning på liv over hele verden, hvor 1 % af Al Rihlas nettosalg altså vil gå til Common Goal-bevægelsen.

Videoer: YouTubere tester VM 2022-bolden

Traditionen tro så har en lang række kendte YouTubere også testet VM-bolden Al Rihla. Her har vi udvalgt to.  Den største danske fodbold-YouTuber samt én af de største, udenlandske YouTube-kanaler om fodbold, der også rummer fodboldtricks.

» Køb VM 2022-bolden hos MMsport.dk her *

Brian ”Brizze” Mengel:

Danmarks største fodbold-YouTuber Brian ”Brizze” Mengel naturligvis også testet den officielle VM 2022-kampbold Al Rihla, hvor han blandt andet tester, hvordan den er at sparke til gennem en række forskellige øvelser på fodboldbanen.

”VM-bolden er en ganske fornuftig bold, som man kan bruge til lidt af hvert. Det er ikke en dårlig bold, som adidas har fået lavet,” siger Brizze til slut i den første video, der er herunder.

F2Freestylers:

YouTube-kanalen F2Freestylers har også set nærmere på bolden, hvor de får mulighed for at teste den mod en robot udviklet af adidas.

*Artiklen indeholder reklamelinks.

Skriv en kommentar