Japan besejrede Colombias ti mand

0

Colombia kom hurtigt bagud mod Japan i en situation, hvor Carlos Sanchez samtidig blev udvist. Colombianerne fik udlignet, men endte med at tabe 2-1.

Klokken 14:00 blev der taget hul på den sidste af de otte VM-grupper, da Colombia og Japan mødte hinanden i gruppe H.

De colombianske favoritter fik en mareridtsstart, da en fejl fra stopperen Davinson Sanchez gav en friløber til japanernes Yuya Osako. David Ospina fik dog reddet forsøget, men returen røg ud til Shinji Kagawa.

Offensivspilleren fra Dortmund hamrede til bolden, som ramte armen på Carlos Sanchez. Det betød, at dommer Damir Skomina prompte gav straffespark til Japan og rødt kort til den rutinerede colombianer.

Det efterfølgende straffespark satte Kagawa midt i målet, men da Ospina gik til den ene side, stod der 1-0 til Japan efter blot fem minutters spil.

Bagud 1-0 og med en mand i undertal var det op ad bakke for Colombia, men efter 11 minutter var de tæt på at udligne, da Falcao kom først på et frispark. Afslutningen kunne keeper Eiji Kawashima dog nemt redde.

Kawashima så til gengæld langt fra godt ud syv minutter før pausen, da Juan Quintero sendte et frispark fra kanten af feltet under muren.

Sparket fra Quintero var ikke voldsomt hårdt, men alligevel kunne den japanske keeper ikke holde bolden på den rigtige side af stregen, hvorfor der var bragt balance i regnskabet.

Der skete ikke mere i en dramatisk og underholdende første halvleg, hvor stillingen altså var 1-1.

Japanerne kom fint ud til de sidste 45 minutter, selvom det kneb med at spille sig afgørende igennem. Efter 53 minutter kom første store tilbud, da Osako kom fri, men vinklen blev for spids, og Ospina parerede.

Fem minutter senere udbrød der stor jubel blandt de mange colombianske fans, da nationens helt store stjerne, James Rodríguez, som på grund af en muskelskade var startet på bænken, blev sat i aktion.

Indskiftningen af Rodríguez havde dog ikke den ønskede effekt for Colombia, som blev presset langt tilbage - og 18 minutter før tid kom japanerne fortjent i front for anden gang i kampen.

Indskiftede Keisuke Honda slog et hjørnespark ind i hovedet på Osako, som nemt kunne heade bolden i netmaskerne bag Ospina, som var kommet på mellemhånd. 2-1 til Japan.

Colombia skulle nu på jagt igen, men de formåede ikke at svare igen. Derfor vandt Japan opgøret i gruppe H med 2-1.