Analyse: Gruppe H ved fodbold-VM 2018 i Rusland

Analyse: Gruppe H – Alle kan slå alle

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe H, der repræsenteres af Polen, Senegal, Colombia og Japan. Bliv klogere på programmet og gruppen her.

Meget tyder på, at gruppe H bliver den allertætteste gruppe under VM slutrunden i Rusland.

I gruppen finder vi nemlig fire hold, som niveaumæssigt ikke ligger langt fra hinanden. Med andre ord er der ikke én klar favorit, ligesom der på forhånd heller ikke er nogle af gruppens fire hold, som virker markant svagest.

Holdene

Hvis man skal finde en forhåndsfavorit i gruppe H, er det svært at komme udenom det polske mandskab, som bl.a. har en fornem VM-kvalifikation i frisk erindring.

Polens store stjerne er Robert Lewandowski, som har noget at revanchere, efter han spillede en skuffende EM-slutrunde i 2016.

Hvis han rammer det ekstremt høje niveau, som han viste i kvalifikationen, har polakkerne gode chancer for at avancere videre til ottendedelsfinalerne.

Det har Senegal også, som kun for anden gang i historien er VM-klar. Profilerne er den lynhurtige kantspiller Sadio Mané og midtstopperen Kalidou Koulibaly. Med dem råder senegaleserne over en stor international profil i både offensiven og defensiven.

Colombia imponerede stort ved sidste VM-sluturunde i Brasilien, hvor de nåede helt til kvartfinalen. I år er der knap så høje forventninger til de gulblusede sydamerikanere, selvom de fortsat har flere yderst dygtige spillere.

Gruppens sidste nation er Japan, som de færreste ved, hvor står før sommerens slutrunde. De råder som altid over et hav af løbestærke teknikere, men om de kan dæmme op for tre nationer med stærke offensive trumfkort, må tiden vise.

Hold øje med

Polen: Robert Lewandowski
Senegal: Sadio Mané
Colombia: James Rodríguez
Japan: Shinji Kagawa

Gruppens udvalgte kamp

Senegal - Colombia

Når Senegal og Colombia tørner sammen I sidste spillerunde d. 28. juni, kan det meget vel blive kampen om andenpladsen I gruppe H.

Mødet mellem de stærke afrikanere og teknisk velfunderede sydamerikanere bliver derudover et interessant opgør for den neutrale fodboldseer, da de to nationer niveaumæssigt virker ganske jævnbyrdige.

Et tilbageblik

Japan-Colombia, 24. juni 2014, Cuiabá

Til sommer mødes Japan og Colombia i gruppe H. De to mandskaber stødte også sammen ved VM 2014, hvor de begge var placeret i gruppe C.

Opgøret var i sidste spillerunde, og colombianerne havde efter sejre i de to første kampe mod hhv. Grækenland og Elfenbenskysten allerede før mødet med Japan sikret sig videre avancement til knockout-fasen.

Trods dette var Colombia overlegne mod de stakkels japanere, som blev kørt rundt i manegen. Godt nok fik Japan udlignet i overtiden af første halvleg, men i sidste 45 minutter gik det helt galt.

Efter tre scoringer – heriblandt to af angrebsreserven Jackson Martínez – vandt Colombia opgøret ganske sikkert med 4-1 og sikrede sig førstepladsen i gruppen, mens Japan derimod sluttede som nummer fire med sølle et point.

Vidste du?

Senegal havde aldrig været VM-klar, før de kvalificerede sig til slutrunden i Japan/Sydkorea i 2002. Og her lykkedes det faktisk for senegaleserne at spille sig helt frem til kvartfinalen. De formåede sågar at slå de regerende verdens- og europamestre fra Frankrig med 1-0 i åbningskampen.

Japans bedste resultat ved VM er to ottendedelsfinaler, som den asiatiske nation har opnået i 2002 og 2010.

Ikke siden 2006 har Polen været VM-klar. Således missede polakkerne både VM i 2010 og 2014.

Statistik

16 - Så mange mål scorede Polens altoverskyggende stjerne, Robert Lewandowski, i VM-kvalifikationen for det polske mandskab, hvilket gjorde Bayern München-profilen til den mest scorende spiller i den europæiske del af VM-kvalifikationen.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar