Optakt: Colombia – Japan

0

Den sidste af de otte VM-grupper bliver skudt i gang, når Colombia og Japan står overfor hinanden i gruppe H. VM-guide.dk giver dig her en optakt til opgøret.

Fokus på holdene:

Colombia:

Ved VM i 2014 henrykte Colombia en hel fodboldverden med fremragende offensivt spil - og naturligvis også en James Rodríguez, der fik et internationalt gennembrud.

Nu er colombianerne igen VM-klar, og det store spørgsmål er så, om de kan gentage bedriften fra for fire år siden, hvor endestationen blev kvartfinalen.

Truppen indeholder stadig mange af de samme spillere – og måske kan man tale om, at den endda er blevet forstærket en del, da Falcao, som missede VM i Brasilien, er med denne gang.

Hvis Colombia skal videre fra gruppe H, som er utrolig jævnbyrdig, er det afgørende, at de får en sejr i første kamp imod Japan, som i en dels øjne er gruppens svageste led.

Japan:

Der har været stor uro i den japanske lejr, hvor tre af nationens største profiler i Shinji Kagawa, Shinji Okazaki og Keisuke Honda ikke passede ind i den tidligere landstræners Vahid Halilhodzic’ system.

Men i april blev Halilhodzic fyret, og ind kom japanske Akira Nishino, som godt kunne bruge de tre førnævnte offensivspillere.

Japan har i de seneste par uger spillet tre VM-testkampe, som har budt på to nederlag til henholdsvis Ghana og Schweiz, mens det i VM-generalprøven blev til en sejr over Paraguay.

Fakta:

- Colombia og Japan mødtes i gruppespillet ved VM for fire år siden, hvor colombianerne vandt en knusende sikker 4-1-sejr.

- Japan har før været VM-vært. De delte nemlig værtsskabet med Sydkorea i 2002. Japan gik videre fra den indledende gruppe, men tabte til Tyrkiet i ottendedelsfinalen.

- Colombias tidligere målmand Faryd Mondragón blev den ældste spiller, der nogensinde har optrådt ved VM, da han ved slutrunden for fire år siden blevet skiftet ind imod netop Japan.

- Ved VM i 2014 spillede Colombia fem kampe, og James Rodríguez scorede i alle fem opgør.

Seneste nyt:

Colombia:

Der er tvivl, om den rutinerede midtstopper Christian Zapata bliver VM-klar. Han spillede ikke Colombias eneste VM-testkamp mod Egypten.

Japan:

Japans landstræner Akira Nishino har eksperimenteret i VM-testkampene ved at bruge en 3-4-2-1-formation, men det tyder på, at det bliver med en klassisk 4-2-3-1-opstilling, når VM indledes mod Colombia.

Hold øje med:

James Rodríguez (Colombia):

Som tidligere nævnt spillede James Rodríguez en fantastisk VM-slutrunde for fire år siden i Brasilien. Nu skal den dygtige offensivspiller så forsøge at finde den samme superform igen.

Selvom colombianerne råder over en del kvalitetsspillere i offensiven, er det Bayern München-profilen, der forventes mest af.

Hvis han spiller op til sit bedste, er der gode chancer for, at Colombia avancerer fra gruppe H. Og hvem ved, hvad der så kan ske?

Shinji Kagawa (Japan):

Shinji Kagawa er tilbage i den japanske startopstilling efter landstrænerskiftet tidligere på året, og den lille tekniker er vigtig for Japan.

Han markerede sig ved at score i Japans VM-generalprøve mod Paraguay, og de tusindvis af japanske fans håber, at offensivprofilen får et stort VM.

Han er en fornøjelse at følge, når han spiller op til sit bedste – og Japan, som er undertippet i gruppe H, får brug for, at Kagawa viser sig fra sin bedste side, når det gør løs i Rusland.

Forventede startopstillinger:

Colombia (4-2-3-1):

Ospina

Arias – Sanchez – Mina – Fabra

Aguilar – Sanchez

Cuadrado – Rodríguez – Cardona

Falcao

Japan (4-2-3-1):

Kawashima

Sakai – Yoshida – Shoji – Nagatomo

Hasebe – Yamaguchi

Haraguchi – Kagawa – Inui

Osako

Praktisk information:

Stadion: Mordovia Arena, Saransk

Spille-tidspunkt: 19. juni, klokken 14:00 |Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR1|Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar