Klose-udvisning gav serberne optimisme

0

Serbien vandt i dag 1-0 på mål af Milan Jovanovic. Han scorede minuttet efter at Tysklands angriber Miroslav Klose var blevet udvist. Podolski endte med at brænde straffe.

Tyskland kom med stor selvtillid til opgøret, efter deres 4-0-sejr i den første kamp mod Australien, mens Serbien jagtede tre vigtige point efter deres nederlag til Ghana i første runde ligeledes.

Kampen startede i et højt tempo, og det var tydeligt at fornemme, at begge mandskaber havde forhåbninger om at hente samtlige tre point.

Kampens dommer Albert Mallenco bragte sig selv i fokus i den første halve time, da hans kort i brystlommen sad løst. Således havde han allerede uddelt fem gule kort.

Miroslav Klose var én af de spillere, der fik en advarsel, og det blev dyrt kort tid efter 37 minutter, da han nedlagde Dejan Stankovic og dermed blev præsenteret for sit andet gule kort i kampen, som altså blev vekslet til et rødt kort.

Minuttet senere måtte tyskerne betale prisen, da Serbien bragte sig foran. Et indlæg fra Krasic blev sendt ind i feltet mod den tårnhøje Zigic, der fik headet bolden ned for fødderne af Jovanovic, der resolut bankede læderet i kassen til 1-0.

Men Tyskland var fortsat opsatte på at komme tilbage i opgøret. Kort tid før pausefløjt, bragede Khhedira bolden på overliggeren. Det var et forvarsel om, hvad anden halvleg muligvis kunne byde på.

Tyskerne startede anden halvleg i et fint tempo, og de udviste tålmodighed omkring den udlignende scoring. Efter en times spil tog Serbiens Nemanja Vidic hånden på bolden i det kriminelle felt, hvilket udløste et straffespark.

Lucas Podolski med det hårde spark var den udvalgte, men han brændte, da keeper Stojkovic reddede skuddet, der ikke var så hårdt som forventet.

Serbien kom derefter bedre med i spillet, og de var tætte på at udbygge til 2-0, mens tyskerne lignede et mandskab, der havde mistet tiltroen til egne evner.

Kampen endte med en overraskende 1-0-sejr til Serbien, mens dommeren var på overarbejde med sine kort, da han i alt fik uddelt ni gule kort.

Tre hold ligger nu á point i gruppe D med tre point hver. Det drejer sig om Tyskland, Ghana og Serbien. Ghana spiller vel at mærke først i morgen mod Australien, dermed har de spillet en kamp færre. Australien har fortsat nul point på kontoen.

Kampens spillere:

Tyskland - Lucas Podolski: Ingen af tyskerne leverede i dag op til deres maksimale, men Podolski forsøgte dog at tilføre offensiven noget tempo og uforudsigelighed, som dog ikke førte til mål i sidste ende. Derudover var han også manden, der kunne have sikret tyskerne en udligning, men grundlæggende var han en af de bedre på det tyske hold i dag.

Serbien - Vladimir Stojkovic: Han står kun noteret for 34 landskampe, men i dag leverede den 195 centimeter store keeper nogle formidable redninger, mens han også reddet straffesparket fra Podolski, der kunne have kostet dem sejren.

Skriv en kommentar