Optakt: Tyskland – Ghana

0

Tyskland - Ghana 1Tyskland skal forsøge at følge op på den overbevisende sejr over Portugal i åbningskampen, når de i deres anden VM-kamp lørdag aften møder Ghana.

Tyskland fik en forrygende start på VM-slutrunden, da de satte Ronaldo og co. fra Portugal på plads med en sejr på hele 4-0. Dermed er tyskerne godt på vej til at sikre sig videre avancement i turneringen, hvor de også er blandt favoritterne til at gå hele vejen.

Næste opgave på den vej hedder Ghana, der tabte deres første kamp ved VM til USA og dermed har brug for point, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at gå videre. Men det bliver en svær opgave for ghaneserne.

Fokus på holdene:

Tyskland:

Thomas Müller var den helt store oplevelse på det tyske mandskab, der bankede Portugal. Han stod for tre af Tysklands fire mål, det ene på straffespark, og kunne næsten ikke have fået en bedre start på VM.

Mats Hummels scorede også for tyskerne i en kamp, hvor Portugals Pepe fik rødt kort efter 37 minutters spil. Her var Tyskland dog allerede foran 2-0 og det røde kort gjorde ikke ligefrem opgaven sværere.

Ved VM 2010 var Tyskland også i gruppe med Ghana. Her snuppede tyskerne førstepladsen, mens Ghana tog andenpladsen. Opgøret mellem de to nationer endte med tysk 1-0-sejr, men tyskerne viste dog svaghedstegn i deres anden gruppekamp, hvor de tabte til Serbien.

Nu gælder det anden gruppekamp ved VM i Brasilien, og tyskerne har bestemt noget at leve op til efter den imponerende sejr over Portugal.

Holder du med Tyskland? Se det store udvalg af Tyskland-produkter hos Unisport her!

Ghana:

Ghana måtte som nævnt forlade banen som tabere i deres første kamp i Brasilien. USA scorede allerede i kampens første minut, men det lykkedes ghaneserne at komme tilbage og få udlignet i det 82. minut ved André Ayew. Dermed lignede det uafgjort, men John Brooks ville det anderledes. Blot fire minutter efter Ghanas udligning scorede han til 2-1 for USA, som vandt opgøret.

Derfor skal der nu lidt af en indsats til for Ghana, hvis de skal undgå at forlade VM efter gruppespillet. De skal op i mod et stærkt tysk mandskab, der vil forsøge at fortsætte stilen fra Portugal-kampen, så der venter ghaneserne en stor udfordring.

Fakta:

- Tyskland har vundet de to tidligere opgør mod Ghana. 6-1 i en venskabskamp den 14. april 1993 og 1-0 i gruppespillet ved VM 2010 den 23. juni.

- Tysklands eneste nederlag til et afrikansk hold ved en VM-slutrunde var mod Algeriet den 16. juni 1982. Tyskerne har vundet fire gange og spillet en uafgjort.

- Tyskland har kun tabt en af deres seneste 19 kampe i VM-gruppespillet. Det var den 18. juni 210 mod Serbien. De har spillet fire uafgjort og vundet 14.

- Ghana har lukket mål ind i deres seneste fem VM-kampe. De har samlet set fået seks mål i mod sig i de fem kampe.

- Tyskland har vundet deres anden kamp i VM-gruppespillet én gang siden 1994. Det var i 2006, hvor de slog Polen 1-0.

- Fire af de seneste seks VM-mål, som Ghana har indkasseret, er scoret efter dødbolde. Det var også tilfældet for USA’s vindermål i Ghanas første kamp ved denne slutrunde.

- Thomas Müller har scoret otte mål i syv VM-kampe og syv mål i sine seneste fire kampe.

- Miroslav Klose har scoret 14 VM-mål – kun brasilianske Ronaldo overgår ham med 15 scoringer.

Seneste nyt om holdene:

Tyskland:

Der er tvivl om Mats Hummels, som måtte forlade opgøret mod Portugal. Det ser dog ud til, at han bliver klar for tyskerne.

Jerome Boateng forventes at spille med en skinne på sin skadede finger.

Ghana:

En af nøglespillerne på midtbanen Michael Essien har døjet med en tåskade, men ser ud til at være klar til kampen mod Tyskland.

Hold øje med:

Thomas Müller (Tyskland): Mens Miroslav Klose håber på, at han i Brasilien kan slå rekorden for flest VM-scoringer i alt, forudser mange, at Thomas Müller en dag vil overtage den rekord. Han har fået en fantastisk start på VM med tre mål i den første kamp mod Portugal. Indtil videre har han et gennemsnit på mere en et mål per kamp med otte scoringer i syv VM-kampe, og er godt på vej til at forsvare den gyldne støvle, som han vandt i Sydafrika.

Kevin-Prince Boateng (Ghana): Kevin-Prince Boateng kommer til at stå over for sin bror Jerome Boateng, som repræsenterer Tyskland. Kevin-Prince har spillet ungdomslandskampe for Tyskland, men valgte det ghanesiske landshold, hvor han har en offensiv rolle og sammen med Asamoah Gyan skal forsøge at skabe mulighederne for Ghana.

Forventede startopstillinger:

Tyskland:

Neuer

J. Boateng – Mertesacker – Hummels – Howedes

Lahm – Khedira

Götze – Özil – Kroos

Müller

Se det store udvalg af Tyskland-produkter hos Unisport her!

Ghana:

Kwarasey

Inkoom – Boye – Mensah – Afful

A. Ayew – Essisen – Muntari – Asamoah

K. P. Boateng

Gyan

Praktisk information:

Kampens dommer: Sandro Ricci

Stadion: Estadio Castelao, Fortaleza

Spille-tidspunkt: 21:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar