VM-2010-optakt: Tyskland – Serbien

0

Tysklands uden midtbanegeneralen Michael Ballack bragede sig gennem den første gruppekamp mod Australien, men der venter formentlig en større mundfuld mod Serbien, der kræver oprejsning efter et skuffende nederlag til Ghana.

Efter Michael Ballack meldte afbud til VM, havde de tyske fans grund til at ryste i bukserne forud for tyskernes færd i Sydafrika. Deres første kamp ved VM anno 2010 viste dog anderledes.

Tyskland skød således deres gruppespil i gang mod Australien og vandt en knusende 4-0-sejr efter mål af blandt andet Mesut Özil. Den tyske spiller med tyrkiske aner fik australierne til at ligne forstummede kegler, og skabte således forhåbninger til både ham og Tyskland.

Med en sejr mod Serbien kan Tyskland kvalificere sig videre fra gruppe D, hvilket sandsynligvis giver endnu mere pågåenhed fra de tyske stjerners spiller, og en underholdende kamp ventes således.

”Vi er ikke det fantastiske hold, som folk gør os til, men vi har enhver grund til at kigge frem mod Serbien-kampen med en hvis selvtillid. Det vil være en anden type kamp, eftersom de desperat behøver en sejr. Vi vil ikke vinde hver kamp 4-0, men vi har intet at frygte,” siger en af de tyske målscorere i 4-0-sejren, Thomas Müller til FIFA’s hjemmeside.

Et spændende serbisk trup kan efter nederlaget til Ghana dog allerede være på vej ud af VM, og et nederlag til Tyskland vil således være fatalt for det serbiske mandskab. Med navne som Vidic, Ivanovic og Krasic har man dog spillere i topklasse hos Serbien, og har således potentiale til at stoppe Tysklands vej mod 1. pladsen i gruppe D.

En sejr er dog påkrævet for Serbien, hvis de selv vil have mulighed for at afgøre deres skæbne i deres sidste gruppekamp mod Australien, men med det, som serberne viste mod Ghana, synes dette dog lige nu usandsynligt. Nederlaget til Ghana vidnede dog også om, at der var et utroligt, men indtil videre uforløst potentiale hos serberne, og hvis de serbiske spillere kan ramme en god dag, er en sejr mod Tyskland måske ikke så usandsynlig alligevel.

Den serbiske wing Milan Jovanovic siger således til FIFA’s hjemmeside om hans holds chancer:

”Tyskland var meget imponerende mod Australien. De har lavet den største optræden ved VM indtil videre. De er som en maskine, og de har syv spillere frem ad banen. Hvis vi vil irritere, er vi nødt til ikke at vise frygt og spille det bedste, vi kan, for vi møder et bedre hold.”

Hold øje med:

Tyskland – Mesut Özil: Som førnævnt var den tyske Werder Bremen-spiller det farligste kort mod Australien, og den 21-årige vil uomtvisteligt være en vigtig figur for Tysklands videre VM-færd. Mod Serbien forventes således endnu en flot præstation, hvilket Özil sandsynligvis også selv håber på.

Serbien – Nemanja Vidic: Selvom Vidic ikke viste sit høje niveau i serbernes kamp mod Ghana, som den serbiske spiller kan nå, ventes det, at han vil få en hovedrolle i forsvaret hos Serbien. Han skal således være spilleren, der får det primære ansvar i, at holde de tyske stjerner fra fadet.

Seneste nyt om holdene:

Tyskland vil formentlig ikke ændre meget efter succesen i Australien-kampen, mens det ser lidt anderledes ud hos modstanderne.

Serbiens Aleksandar Lukovic fik et rødt kort mod Ghana, og derved vil Neven Subotic sandsynligvis tage hans plads, mens det spekuleres i, at henholdsvis Zdravko Kuzmanovic og Danko Lazovic måske vil erstatte Nenad Milijas og Marko Pantelic.

Forventede startopstillinger:

Tyskland:

Manuel Neuer

Philipp Lahm – Per Mertesacker – Arne Friedrich – Holger Badstuber

Bastian Schweinsteiger – Sami Khedira

Thomas Müller – Mesut Özil – Lukas Podolski

Miroslav Klose

Serbien:

Vladimir Stojkovic

Branislav Ivanovic – Nemanja Vidic – Neven Subotic – Aleksandar Kolarov

Milos Krasic – Dejan Stankovic – Zdravko Kuzmanovic – Milan Jovanovic

Nikola Zigic – Danko Lazovic

Tyskland og Serbien mødes klokken 13:30, og affæren kan følges direkte på TV 2.

 

Skrevet af Christian Hallas.

Skriv en kommentar