Lynscoring i sen amerikansk sejr

0

USA bragte sig foran efter få sekunder i nattens kamp mod Ghana. I slutfasen fik ghaneserne udlignet, men kort før tid sikrede John Brooks USA de tre point.

Gruppe G’s to mest undertippede hold, Ghana og USA, stod for nattens kamp. Michael Essien og Kevin-Prince Boateng startede overraskende på bænken for Ghana.

Efter den ekstremt chancefattige kamp mellem Iran og Nigeria, der var spillet tidligere på aftenen, var der efterlyst underholdning og scoringer.

Og der skulle ikke gå lang tid, før begge dele kom. Efter blot 32 sekunder lå bolden i Ghanas mål. Clint Dempsey slap overraskende nemt igennem, og via stolpen bankede Dempsey amerikanerne i front.

En drømmestart for USA, der til gengæld måtte se deres angrebsstjerne, Jozy Altidore, udgå midtvejs i første halvleg med det, der lignede en fibersprængning.

Første halvleg blev ikke noget festfyrværkeri med masser af chancer. Ghana overtog en del af spillet, men sjældent blev de farlige for alvor.

Derfor kunne USA gå tilfredse til pause med føringen på 1-0. Men amerikanernes spil havde ikke været prangende.

Ghana skulle fortsætte jagten i anden halvleg på udligningen. Efter ti minutter var den tæt på at komme, da Asamoah Gyan i fri position headede over USA-målet.

Få minutter efter kom Gyan tættere på, da han igen kom frem til en god hovedstødschance. Tim Howard fik dog fingrene på bolden, så Ghana i stedet måtte nøjes med et hjørnespark.

Ti minutter før tid gik den ikke længere for USA. En smart hælaflevering fra Gyan sendte André Ayew fri. Den 24-årige offensivspiller sendte med ydersiden bolden ind bag Tim Howard til 1-1.

Men glæden varede kort for ghaneserne, der kort efter udligningen igen kom bagud.

For ca. fem minutter før tid blev et hjørnespark slået ind i pandebrasken på den indskiftede midterforsvarer John Brooks. Hertha Berlin-stopperen headede sikkert USA på sejrskurs igen.

Ghana formåede aldrig at slå igen, hvorfor USA vandt 2-1 og fik de tre livsvigtige point i gruppe G, som betyder, at Jürgen Klinsmanns drenge ligger á point med Tyskland.

Næste opgave for USA er natten til mandag, hvor Portugal venter. Det ser ikke nemt ud for Ghana, der i næste kamp skal op imod VM-favoritterne fra Tyskland.