Optakt: USA – Portugal

0

Efter 4-0-nederlaget til Tyskland har Portugal brug for en sejr, når de søndag møder USA, der vandt deres åbningskamp.

USA kom godt fra start ved VM, da de i den første kamp besejrede Ghana 2-1. For Portugal kunne det næsten ikke have gået værre. De tabte hele 4-0 og fik også et rødt kort undervejs.

Derfor er portugiserne pressede forud for kampen mod USA. Der skal helst tre point på kontoen, hvis de skal holde sig inde i kampen om videre avancement, men det bliver ikke nemt mod et mandskab, der går ind til opgøret fulde af selvtillid.

Fokus på holdene:

USA:

Clint Dempsey gav USA en drømmestart i kampen mod Ghana, da han scorede til 1-0, inden der var spillet et minut. Den stilling holdt frem til det 82. minut, hvor André Ayew fik udlignet for Ghana, men USA slog hurtigt til igen, da John Brooks gjorde det til 2-1 fire minutter senere.

Dermed tog USA de tre point og står nu i en god position, inden opgøret mod Portugal. De møder Tyskland i deres sidste kamp og skal derfor formentlig hente de nødvendige point i kampen mod portugiserne, hvis de skal gå videre fra gruppespillet.

Portugal:

Godt nok var tyskerne favoritter i opgøret mod Portugal, men at de skulle vinde hele 4-0, var der nok ikke mange, der havde forventet. Pepe fik rødt kort i kampen, og er derfor ikke med, når portugiserne møder USA.

Her skal Portugal levere en helt anden indsats, hvis de skal holde liv i håbet om videre avancement fra gruppespillet. USA er ikke en nem opgave, slet ikke efter amerikanernes gode start på turneringen.

Samtidig er der tvivl om holdets store profil Cristiano Ronaldo, men portugiserne har på trods af det stadig et på papiret stærkere hold end USA og må være motiverede efter at bevise, at de er bedre, end det de præsterede mod Tyskland.

Fakta:

- De tidligere opgør mellem de to nationer er endt med to sejre til hvert hold og en uafgjort – begge hold har scoret fem mål.

- USA har vundet de seneste to opgør mod Portugal.

- Jürgen Klinsmann slog Portugal som træner for Tyskland ved VM 2006.

- Portugal har kun vundet en af deres seneste otte VM-kampe (7-0 over Nordkorea i 2010). Tre kampe er endt uafgjort, mens de har tabt fire.

- USA har kun haft to clean sheets i deres seneste 24 VM-kampe.

- 4-0-nederlaget til Tyskland var Portugals største nederlag i VM-sammenhæng, og også første gang, at de lukkede fire mål ind.

Seneste nyt om holdene:

USA:

USA må undvære Jozy Altidore, der pådrog sig en skade i åbningskampen mod Ghana. Det betyder formentlig, at Aron Johansson tager pladsen i front.

Portugal:

Der er tvivl om Ronaldos deltagelse i kampen, da han fortsat har problemer med sit knæ. Hvis han ikke bliver klar, kan Silvestre Varela få chancen.

Pepe er ude med karantæne efter det røde kort, han fik i kampen mod Tyskland. Coentrão blev skadet i samme opgør og kommer ikke i spil i resten af turneringen. Ricardo Costa og Andre Almeida forventes at starte i stedet for de to.

Hugo Almeida er også tvivlsom til USA-kampen.

Hold øje med:

Clint Dempsey (USA): Den 31-årige offensivspiller Clint Dempsey fik en god start på VM-slutrunden, da han scorede USA’s første mål i 2-1-sejren over Ghana. Med en placering på den offensive midtbane skal han forsøge at finde hullerne i det portugisiske forsvar.

Ronaldo (Portugal): Ronaldo døjer fortsat med en knæskade, og hvis han bliver klar, er det næppe en Ronaldo i topform, vi får at se. Alligevel er Ronaldo en nøglespiller for Portugal og kan være med til at sikre holdet de tre point, som de har brug for.

Forventede startopstillinger:

USA:

Howard

Johnson – Brooks – Cameron – Beasley

Beckerman – Bradley – Jones – Dedoya

Dempsey

Johansson

Portugal:

Patricio

Pereira – Costa – Alves – A. Almeida

Veloso – Moutinho – Meireles

Ronaldo – Postiga - Nani

Praktisk information:

Kampens dommer: Nestor Pitana (Argentina)

Stadion: Arena Amazonia, Manaus

Spille-tidspunkt: 24:00

Vises på: TV2

Skriv en kommentar