Ustoppelige Mbappé nedlagde Danmark

0

Frankrig vs DanmarkFrankrigs stjernespiller, Kylian Mbappé, viste sit værd, da han med to scoringer sørgede for at franskmændene besejrede Danmark med 2-1.

Danmark skulle forsøge at få den første sejr ved VM 2022, da de mødte Frankrig lørdag aften.

Landstræner Kasper Hjulmand havde skiftet ud på fire spillere i forhold til startopstillingen mod Tunesien.

Andreas Skov Olsen var skadet og helt ude af truppen, mens Simon Kjær var halvskadet og derfor startede på bænken.

I stedet var Victor Nelsson, Mikkel Damsgaard, Jesper Lindstrøm og Andreas Cornelius med fra start, hvor Kasper Dolberg ikke var med fra start, mens den skadede og hjemrejste Thomas Delaney naturligvis heller ikke var til rådighed.

Danskerne startede markant bedre ud end mod Tunesien, og havde en god kontrol på kampen i den indledende fase.

Frankrig åd sig dog ind i kampen og kom til muligheder, hvor Theo Hernandez sendte et godt indlæg ind mod Olivier Giroud, mens Raphäel Varane kort efter også var tæt på. I begge tilfælde fik den danske defensiv dog blokeret.

Andreas Christensen måtte se sig slået i en spurt med Mbappé, og måtte trække et gult kort. Franskmændene prøvede at overtale dommeren til et rørt kort, men både Joachim Andersen og Victor Nelsson var tæt på Mbappé, så korrekt gult.

I det 20. minut kom Adrien Rabiot frem til en god hovedstødschance, men Kasper Schmeichel viste klassen og reddede.

Efter 36 minutter fik Danmark bygget et godt angreb op, hvor Andreas Cornelius og Pierre-Emile Højbjerg kombinerede, hvorefter Cornelius kom til en afslutning kort forbi den ene stolpe.

Kort før pausefløjt fik Mbappé en kæmpe chance, hvor han blev spillet fri inde i feltet, men manglede skarphed betød, at der stod 0-0 ved pausefløjtet.

Mbappé var for alvor i hopla, og i anden halvleg udfordrede han igen danskernes defensiv. I det 58. minut snød han Andersen, men Schmeichel havde godt styr på afslutningen og holdt målet rent i denne sekvens.

Tre minutter senere spillede Mbappé et-to med backen Theo Hernandez, hvorefter han fik bolden ind bag Schmeichel i målet.

Danskerne skruede tempoet op for offensiven, og en godt spillende Jesper Lindstrøm gjorde sit til at skabe chancer.

I det 67. minut fik Danmark et hjørnespark. Eriksen sendte bolden ind i feltet til Andersen, der kom højest på bolden og headede den videre til Andreas Christensen, der kunne udligne til 1-1 på hovedstød.

Efter 73 minutter var danskerne tæt på at bringe sig foran, da Mæhle sendte et indlæg ind til Lindstrøm, der fik afsluttet på Hugo Lloris, men han leverede en flot redning.

Herefter var der muligheder i begge ender af banen. Først var Adrien Rabiot tæt på at saksesparke franskmændene foran, mens indskiftede Martin Braithwaite også var tæt på at score få minutter efter.

Kort inden slutfløjt dukkede Mbappé op ud af det blå på bagerste stolpe, og fik sendt bolden i nettet til 2-1, der også blev slutresultatet.

Resultatet betyder, at Frankrig indtager førstepladsen i gruppen med seks point og er videre til ottendedelsfinalen, mens Danmark ligger på tredjepladsen med et point og er tvunget til at sejre mod Australien i sidste kamp for at avancere.

Skriv en kommentar