Optakt: Algeriet – Rusland

0

Gruppe H er stadig åben før sidste runde. Algeriet, Rusland og Sydkorea kæmper om at følge med Belgien til ottendedelsfinalerne.

Som ventet er VM-outsiderne fra Belgien klar til knock-out-runden ved VM. Efter to kampe er De røde djævle sikre på videre avancement.

Til gengæld skal det sidste hold, som skal videre fra gruppen, formentlig findes i opgøret mellem Algeriet og Rusland.

Algeriet ligger i den bedste position efter 4-2-sejren over Sydkorea. Nordafrikanerne har fire point, mens Rusland, der foreløbig har skuffet ved VM, kun har et enkelt point. Også Sydkorea, der i aften møder Belgien, har et point.

Fokus på holdene:

Algeriet:

Algeriet har været en positiv overraskelse ved VM hidtil. Først var nordafrikanerne tæt på at tage point mod Belgien, og i anden kamp sprudlede Algeriets offensiv i 4-2-sejren over Sydkorea.

Et point er nok i aftenens kamp mod Rusland, og det betyder formentlig, at de starter kampen afventende og lader Rusland skabe kampen.

Rusland:

Som sagt har russerne skuffet ved VM foreløbig. Efter en tam indsats mod Sydkorea var Fabio Capellos tropper heldige med at få 1-1 ud af kampen.

I anden kamp blev det til et 1-0-nederlag til Belgien i en kamp, hvor Rusland brugte størstedelen af tiden på at forsvare sig, og hvor de satsede på et enkelt point.

I aften er de pisket til at vinde, og det kan blive et problem, når de for første gang under VM-slutrunden selv skal frem at skabe kampen. Det har nemlig ikke set imponerende ud hidtil.

Fakta:

De sidste otte VM-mål, der er blevet scoret mod Algeriet, er kommet i anden halvleg.

Da Algeriet scorede fire mål mod Sydkorea, var det første gang nogensinde, at et afrikansk mandskab scorede så mange mål i en VM-kamp.

I aften er det anden gang, Algeriet og Rusland skal spille en landskamp mod hinanden. Første gang endte det 2-2.

To gange har Rusland mødt et afrikansk land til en VM-slutrunde. Begge gange har russerne vundet.

Kun en ud af de sidste syv opgør mod europæiske nationer har Algeriet vundet.

Seneste nyt om holdene:

Algeriet:

Granadas Yacine Brahimi startede første opgør mod Belgien på bænken. Men mod Sydkorea startede han inde på midtbanen og takkede for tilliden ved at score i anden halvleg.

Derfor starter Brahimi formentlig også inde i aften, selvom der er flere gode alternativer.

Rusland:

Hos Rusland har der været foretaget flere ændringer undervejs ved VM-slutrunden. En spiller, der kan komme i spil til en plads i startopstilling, er Alesandr Kerzhakov, der er den eneste russer, som har scoret ved VM-slutrunden hidtil.

Forventede startopstillinger:

Algeriet:

M’Bolhi

Medjani – Bougherra – Halliche

Mandi – Mesbah – Brahimi – Djabou

Feghouli – Bentaleb

Slimani

Rusland:

Akinfeev

Kozlov – Berezutski – Ignashevich – Kombarov

Glushakov – Faizulin

Samedov – Shatov – Zhirkov

Kokorin

Praktisk information:

Kampens dommer: Cuneyt Cakir (Tyrkiet)

Stadion: Arena da Baixada, Curitiba

Spille-tidspunkt: 22:00

Vises på: DR1

Skriv en kommentar