Optakt: Belgien – Japan

0

Belgien er store favoritter, når de møder Japan i aftenens sene ottendedelsfinale klokken 20:00. Læs VM-guide.dk's optakt til kampen her.

Optakt til Belgien mod Japan

Fokus på holdene:

Belgien:

Belgien er et af mandskaber, der har klaret det bedst foreløbig ved VM.

To sikre sejre over Panama og Tunesien blev fulgt op af en 1-0-sejr over England i sidste gruppekamp, hvor begge hold stillede op med en række reserver.

Nu venter der et ottendedelsfinaleopgør imod Japan, hvor belgierne må tage favoritværdigheden på sig. Og de bør have kvalitet til at slå det japanske mandskab.

Japan:

Japan fik lige akkurat sneget sig videre fra gruppe H. De endte på fire point sammen med Senegal, men japanerne gik videre, da de havde modtaget færre kort end senegaleserne.

Nu venter der en modstander af en helt anden kaliber, når de skal op imod Belgien i aften.

Fakta:

- Belgien og Japan mødte hinanden ved VM i 2002. Dengang sluttede opgøret 2-2.

- Belgien er ubesejrede i de seneste 13 kampe.

Seneste nyt:

Belgien:

Eden Hazard og Romelu Lukaku har været småskadede, men formentlig er begge klar fra start imod Japan.

Japan:

Der er ingen skader i den japanske VM-lejr, hvorfor landstræner Akira Nishino kan vælge frit i mellem alle spillere i truppen.

Hold øje med:

Romelu Lukaku (Belgien):

Den 25-årige Manchester United-angriber er nummer to på topscorerlisten med sine fire scoringer. Han er et mål bagved Englands Harry Kane. Man må forvente en opsat Lukaku, som både ønsker at hjælpe sit hold, men samtidig også ønsker at præsentere sig på den helt store scene som topscorer.

Shinji Kagawa (Japan):

Kagawa er Japans største stjerne, og i enhver kamp hviler der et tungt pres på hans skuldre. Japans nummer 10 har scoret et enkelt mål ved denne slutrunde, men der er ingen tvivl om, at han og holdkammeraterne får det svært mod Belgien. Men skal vi udpege en mand, der kan gøre det uventede for Japan, så er det 29-årige Kagawa.

Forventede startopstillinger:

Belgien:

Courtois

Alderweireld - Boyata - Vertonghen

Meunier - De Bruyne - Witsel - Carrasco

Hazard - Mertens

Lukaku

Japan:

Kawashima

Sakai - Shoji - Yoshida - Nagatomo

Hasebe - Shibasaki

Haraguchi - Kagawa - Inui

Osako

Redaktionens bud på kampen:

Lasse Klink:

Belgien har spillet rigtig godt foreløbig, og jeg forventer, at de fortsætter de gode takter imod Japan. Jeg tipper en 2-0-sejr til belgierne.

Casper Lohse:

Belgiens offensiv er solid, mens deres defensiv også rummer mange gode kræfter. Derfor tror jeg ikke, at de får problemer mod Japan, som avancerede på fairplay-reglen. En 3-0-sejr til Belgien bør være realistisk.

Praktisk information:

Stadion: Rostov Arena, Rostov.

Spilletidspunkt: 2. juni, klokken 20:00.

Vises på: TV 2.

Skriv en kommentar